Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Elindult a Magyarország.hu

2003.02.20. 17:21
A csütörtökön elindított Magyarország.hu kormányzati portál fejlesztésénél szabad, valamint magyar fejlesztésű szoftvereket használtak, a portál fenntartása előreláthatólag évente 600 millió forintba kerül majd. A fórumokkal induló oldalt hamarosan virtuális okmányirodával egészítik ki.
Húsz napos tesztüzem után csütörtökön hivatalosan is elindult a Magyarország.hu kormányzati portál. "A portál elsődleges célja az, hogy közelebb hozza a közpolitikát a közérdeklődéshez" - nyilatkozta Baja Ferenc kormánymegbízott, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Szakemberek válaszolnak

A portál interaktív, a látogatók véleménye fontos szerepet játszik majd a további fejlesztéseknél. A párbeszéd szekció fórumán felvetett ügyekre, problémákra közigazgatási szakemberek adnak választ. Az EU-tanácsadó rovatban minden korosztály választ kaphat a csatlakozással kapcsolatos kérdéseire, és link vezet az Európai Kommunikációs Közalapítvány oldalára is.

Virtuális okmányiroda

Az akkreditált felhasználók számára rövidesen további szolgáltatások is indulnak, ezek közé tartozik a virtuális okmányiroda, ami a belügyminisztériummal közösen kerül kialakításra. Itt lakcímigazolvánnyal, egyéni vállalkozói igazolvánnyal, nemzetközi jogosítvánnyal és egyéb okmányokkal kapcsolatos ügyeiket intézhetik a felhasználók, sőt a későbbiekben elektronikus adóbevallásukat is itt készíthetik el.

A Magyarország.hu a tervek szerint tovább bővül majd. Jelenleg az önkormányzati, a civil, a fogyatékos és az oktatási portálok beindítását tervezik. A portál kialakításakor fontos szempont volt a költséghatékonyság, ezért a fejlesztés során az államigazgatásban úttörő módon szabad illetve magyar fejlesztésű szoftvereket használtak, ami jelentősen csökkentette a költségeket. Az alkalmazásfejlesztésre 50 millió, a gépparkra pedig 10 millió forintot költöttek. A fenntartás előreláthatólag évente 600 millió forintba kerül majd.  • Eladnék
  • Hírek