Szaladékony ember

2000.07.07. 20:02

riszpekt Vomit

Szeretne üldözötté válni? Esetleg üldözővé? Aki százezer dolláros nyeremény reményében mégis megpróbálja, az a RealityRun.com-on jelentkezhet a valódi kalandra, amelynek a berlini utcák szolgálnak díszletül.

Képzeljünk el egy Kovács Lajos szerű figurát (Woyzeck, Witman fiúk, Radiohead: Karma Police), a neve Komanda. Kora este van, Komanda hajléktalannak álcázva ücsörög egy kelet-berlini kifőzde kis előterében, és mintha a kis műanyagpohár alján lötyögő jaffát nézegetné elmélyülten, az utcát figyeli. Ez a huszonegyedik nap. Odakinn elhajt egy Velorex, tiszta a levegő, de a jármű aztán hirtelen befarol a kifőzde bejárata elé. Komanda felborítja a kertiasztalt, átugrik a pulton, belelép egy vödör lebbencslevesbe. A velorexes RealityHunter utána veti magát.

Második jelenet: Komanda fut a lapostetőn, mögötte a RealityHunter. A kopasz tag a tető végeztével ugrik egy nagyot, átrepül egy hatsávos sugárutat, majd kisablakon keresztül egy lépcsőházban landol.

Kik ezek és mit csinálnak?

Szeretne üldözötté válni?
A fentiekben vázolt látomás, idén augusztus huszonegyedikén következne be, egy izgalmas játék folyományaként, amelynek neve RealityRun (magyarul sajnos valóságfutás). A játék cselekménye egyszerű, a valóságon alapul, szereplői szigorúan nem színészek - így mintegy az új évezred televíziós műsorkészítését átrendező Big_Brother - Tégla - Emberek_a_szigeten irányvonalat követi, bár nincs köze az új hullámot indító Endemol Producions-höz.

A RealityRun központi szereplője egy önként jelentkező RealityRunner, vagyis üldözött, akinek huszonnégy napon keresztül kell egy előre megadott területen (ez jelen esetben a német főváros) bujkálnia. Ha ezt a területet elhagyja vesztett. Hogy az üldözött ne egy csatornafedő alatt bekkelje ki a majd egy hónapot, minden nap végre kell hajtania egy feladatot, forgalmas helyen, nyílt színen. Minden kihagyott feladatért száz dollárt vesznek le a főnyereményből, tíz kihagyott feladat után a RealityRunner elveszíti a játékot.

Mindenki egy ellen

Az üldöző a RealityHunter, a vadász, egy Jack Black nevű mélységi felderítő, mesterlövész elitkatona, emberevő vadállat. A vadász mellett részt vesz a város átfésülésében a RealityBabe, femme fatál; egy német, brünhilda-típusú profi bokszolónő.

Az üldözöttnek azonban nem csak a vadász és vadásznő elől kell rejtőzködnie, mert minden ember potenciális vadász. A runner a nap huszonnégy órájában mikrofont köteles viselni, amikor valaki elkapja, annyit kell rikoltania, hogy ,,Megvagy RealityRunner, a telfonszámom egy-kettő-három... stb." Akinek ez sikerül tízezer dollárt nyer.

A versenyt ráadásul úgy is meg lehet nyerni, hogy az interneten keresztül (SMS-en) folyamatosan tippeket adunk a vadászoknak. Aki a nyerő tippet adja, azé a tízezer dollár.

Annak az egészséges, szerencsés és tehetséges bujdosónak, akit ennek ellenére sem kapnak el, viszont százezer dollár üti a markát.

Egy demokratikus embervadászat

Már a görögök is
A vadászat augusztus elsején indul, úgyhogy még lehet jelentkezni RealityRunnernek. A jelentkezők közül a legtöbb szavazatot kapott tag indulhat a százezer dollárért. Személyes kedvencem Kommanda, akinek adatlapjáról kiderül, hogy kertész, ült már betörésért, és üldöztetéssel kapcsolatos tapasztalatait rendőrséggel a nyomában szerezte.

A jelentkezők többsége a tereprendezési biznisszel szemben az internetes szakmából jön. Komanda sajnos négy szavazatával alighanem csak az üldözőkhöz csatlakozhat. Az igazi favoritnak egyelőre az angol Whereswally tűnik hatvannégyezer jelölésével.

Az üldözés egyébként nem ér véget Berlinben, a világ más nagyvárosai is a szervezők látóterébe kerültek. A következő helyszínről is lehet az interneten szavazni. A következő színhelyek ranglistáján Bécs áll a topon, mögötte szorosan Amszterdam és Melbourne. A negyedik Havanna. Bruhhhahaa....  • Hírek
  • Személyi kölcsön