Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lopják a csengőhangokat

2005.08.05. 12:30
Lenyúlják és csengőhangként használják az internetezők a próbaváltozatként közzétett rövid részleteket, mert a cégek nem védekeznek.

Ördögi kör alakult ki a csengőhangok piacán. Az emberek szeretnek vásárlás előtt belehallgatni a számokba, nyilván mert nem akarnak gyatra minőségűt venni, ezért a cégek 15-30 másodperces próbaváltozatokat raknak ki a weboldalukra. Az emberek persze azt szeretik a legjobban, ha nem kell fizetniük ilyen apróságokért, ezért inkább ingyen letöltik a rövidített verziót, és azt használják csengőhangként.

A mobilszolgáltatók és független csengőhangeladók negyven százaléka nem próbálja megakadályozni a bemutatók letöltését, és a cégek kétharmada olyan hosszú bemutatót használ, amelyek tökéletesen átalakíthatóak csengőhanggá, állítja az Opass nevű tartalomszolgáltató tanulmánya.

A fülsértő prüntyögéseket felváltó többszólamú vagy mp3 formátumú csengőhangok általában egy dollárba kerülnek, és tolvajok miatt eddig körülbelül negyvenmillió dollárnyi bevételtől estek el a cégek. A piacelemzők jóslata szerint 2007-ben már 123 millió dollártól esnek el a cégek, ha nem tesznek semmit a lopás ellen.