Vince
3 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Szexmentes a Microsoft keresője

2004.11.15. 20:52
A Microsoft saját keresője 11 nyelven és 26 országban mutatkozott be. Ezek közül a központi oldal és .de TLD alatt működő változat őrködni próbál a felhasználó erkölcsei felett.
A Microsoft régóta várt internetes keresőoldala múlt héten mutatkozott be. A kereső jelenleg 11 nyelven és 26 országban működik. A német változat a search.msn.de címen található.

Az amerikai szoftverkonszern a keresőjével a Google-t kívánja letaszítani a trónról. A bétaverzió beindulása Yusuf Mehdi Microsoft manager múlt heti kijelentése szerint "óriási lépés".

Ausztria és Svájc működik, az USA nem

Az új kereső német változata azonban megtagadja az olyan szavakra keresést, mint "sex" és a "porn". Az ezzel próbálkozó felhasználókat ifjúságvédelmi okokból eltanácsolják. A kereső béta változatán (beta.search.msn.de) ráadásul piros figyelmeztető felirat szólít fel, hogy találatok érdekében inkább válasszunk más keresőkifejezést.

Az APA hírügynökség azonban megállapítja, hogy ez az erkölcsös viselkedés csak a német kereső sajátja. Az .at és .ch végződésű címeken elérhető Microsoft oldalakból ezzel szemben dőlnek a pornográf találatok.

A kereső hivatalos központi oldala sex-re és porn-ra keresve ugyancsak megakasztja a felnőtt tartalmak felé törekvő felhasználót. Ad viszont egy linket bizonyos Nightsurf partner oldalaihoz (a felhasználó közben megígéri, hogy elmúlt 18 éves). Ez a megoldás azonban az eddigi vizsgálataink szerint Explorer és Netscape alatt üres oldallal lefagy.