Valér
4 °C
8 °C

Online találták meg egymást az agg nővérek

2006.01.16. 00:43
A családfakutatással foglalkozó szomszéd segítségével talált egymásra a 76 évvel ezelőtt szétszakított brit testvérpár.

A segítőkész szomszéd internetes kutatásai segítettek egy 79 éves brit hölgynek, hogy megtalálja több mint 70 éve eltűnt nővérét.

A London Islington elővárosában született Doris Coughtrey utoljára 1929-ben látta a nála hat évvel idősebb nővérét. Anyjuk halála után a két kislány külön nevelőszülőkhöz került, és elvesztették a kapcsolatot.

Amatőr családfakutató

Doris csak 2005 végén vette a bátorságot, hogy elmesélje a történetét az egyik szomszédjának, a szintén nyugdíjas Gordon Lownak, írta a news.ch híroldal.

Az egykori autókereskedő hobbija a családfakutatás, ezért felajánlotta a segítségét. Alig négynapos nyomozás után Law sikerrel járt az interneten. A két nővér az év utolsó napján tudott először telefonon beszélni egymással.

Februárban IRL láthatja

"Mindig kérdezgettem magamat, vajon mi lett Irene-ből. Álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha viszontlátom", mondta a lelkes Doris. Az oly rég elveszett testvérével való beszélgetés teljesen felkavarta. "Sokat sírtunk, de csodálatos volt" - mondta a fiatalabb nővér.

Az időközben 86 évét taposó Irene-vel való első valódi találkozásig Dorisnak még egy kicsit türelemmel kell lennie. Valószínűleg februárban tudja majd felkeresni Kent grófságban azt az idősek otthonát, ahol a nővére most él.