Csongor
0 °C
9 °C

Virtuális kocsma indul valódi dj-kkel

2005.11.03. 12:29
Egy játékos felismerte, hogy a képernyő előtt görnyedőknek is szükségük van némi szórakozásra, ezért kedvenc online szerepjátékában virtuális klubot indít, ahol a valódi világ sztárjai lépnek majd föl.

Virágzik a Project Entropia nevű online szerepjáték ingatlanpiaca, a sztárjátékosok elképesztő összegeket költenek különféle digitális szolgáltatások kiépítésére. A virtuális világban eddig is valódi pénzért cseréltek gazdát a játékban használható speciális tárgyak és alapanyagok, és a játékosok már bebizonyították, hogy bőven van elkölteni való pénzük.

Tavaly egy játékos huszonhatezer dollárért vásárolt magának egy szabadon beépíthető virtuális szigetet, most pedig százezer dollárért kelt el egy még épülő űrállomás. Az ásványi anyagokban gazdag Paradise V aszteroidaövben lévő űringatlanhoz komoly bevételi források tartoznak: a tulajdonos adókat vethet ki a helyi bányászokra és vadászokra, bevásárlóközpontot építhet és építési telkeket értékesíthet.

Az űrállomás új tulajdonosa, a játékban Neverdie néven ismert Jon Jacobs azonban nem csupán kereskedőként szeretne meggazdagodni, saját szórakozóhelyet is indítana, ahol összemosódna a valódi és virtuális világ. A BBC információi szerint Jacobs a világ legnagyobb dj-ivel tárgyal arról, hogy lépjenek fel a klubjában.

Jon Jacobs nem egy kockás inges informatikus, aki céges szerverek beállítása közti szünetekben játszik egy kicsit, hanem egy közepesen ismert színész, akinek már a virtuális karaktere is bemutatkozott az általa rendezett Hey DJ című filmben. Szerinte a szórakoztatóiparnak roppant hasznos egy ilyen virtuális klub, hiszen itt a játékosokat a kedvenc közegükben tudják majd szórakoztatni.