Szexoldalak WAP-on

2001.03.23. 15:30
Miként az internet szöveges korszaka végén felragyogó első pornóoldalak, a mobiltelefonok száraz SMS-ei között felbukkanó wapos szexoldalak is hihetetlen mennyiségű férfit vonzanak. Ma már senkit nem érdekel egy életnagyságú poszter a meztelen Britney Spearsről, inkább miniatűr, kétszínű képekre, csajozós szövegekre és viccekre veri a nyálát. A kulcsszó a mobilitás, az interaktivitás vagy a sikító idiotizmus, ízlések és pofonok, ofkoz.
Szeresd a pixelem, bébi
Az elektronikus média feljődésében lépten-nyomon közrejátszott a szexábrázolás korlátainak kiterjesztése. A kábeltelevíziózás vagy a videó bevezetése legalább annyi forgalmat köszönhetett a pornográfiának, mint nemrégiben az internet és most a wap.

Máris legendák keringenek a családapáról, aki gyermekei rendszeres délutáni befenyítése helyett gondolt egyet, indított egy wapos szexoldalt, és néhány hónap múlva már milliomos volt. Most 93 oldalból álló hálózatot működtet, eddig összesen egymillió látogatóval. Százfős csapatával pénzét a csak tagsággal látható oldalaiból, a telefonon rendelhető vibráló alsóneműkből és a fizetős csevegőcsatornákból vasalja be.

Digitális mazochizmus

A végső menedék
A wapos pornó tavaly nyáron indult be az első fejlettebb telefonokkal, és kevesebb mint egy év alatt már jelentős forgalmat szakít a híroldalak és egyéb hasznos információkat halmozó site-ok mellett. Az elemzők egy éve még teli szájjal kacagtak, amikor a wapszex-piac várható növekedéséről kérdezték őket, ma viszont nem ritka az olyan oldal, amely többezer előfizetővel rendelkezik.

A szürkeárnyalatoktól mentes fekete-fehér (illetve fekete-zöld) grafikai objektumok élvezetéhez elég komoly, talán néhány évtizedes kiéheztetésre lehet szükség, bár vibrás aksival párosítva talán kielégíthetik egyes, a digitális kommunikációs csatornák túlburjánzásától speciálisan torzult pervezióval sújtott egyedek szükségleteit.

"Tudod mi a különbség szex és hamburger között? Nem. Ebédelünk?"

Tanácsok kezdőknek
A képek halovány minősége a jelek szerint nem tántorítja el a Skoda hátsó ablakában barnára napoztatott Camembertként a mobilos férfiakat, akik egyre növekvő intenzitással nyomkodják wapos böngészőjüket a pornó irányába.

A képek mellett erotikus történetek, viccek, jópofa/kőprimitív ismerkedős szövegek, egzotikus pózok ismertetőit, valamint az apró telefonkijelzők miatt még kommand prompthoz szokott júzerek számára is patetikus látványt nyújtó, fájdalmasan kezelhető, IRC-szerű gruppenbeszélgetések színesítik a monokróm palettát.

Egy elégedetlen látogató

A technika adott, miért ne lehetne hát utolsó pillanatban wapon rózsaszín latexnadrágot és hozzáillő korbácsot rendelni szeretteinknek? A biztonságos hitelkártyás fizetés néhány wapos oldalon már működik (pl. az Amazonnál), a házilag barkácsolt szexoldalakon jobbára azonban csak katalógusokat lehet böngészgetni.

Terjed, mint Miren a gomba (R.I.P.)

A pornóvilág amatőr wapmestereit segíti egyebek közt a TagTag.com ingyenes tárhely, ahol webes felületről bárki összeütheti szépreményű birodalmát percek alatt. Ahogy a piac online időszámítás szerint hamarosan kilép a büntetendő korosztályból, úgy mozdulnak rá a rutinos pornópápák is. Elsőként a Penthouse ígéri wapba feszíteni bővérű tartalmát, és várható, hogy a többiek szép sorban követik majd a kipróbált módszert.

Slágertermék a vibráló bugyi
"A Biblia után Guttenbergék rögtön pornót nyomtattak, nem csoda, hogy ilyen szépen fejlődik a mobiltelefonos piac is", vélekedik Joe Laszlo, a Jupiter Research elemzője. Szerinte a legfőbb vonzerő, hogy a mobiltelefon nem köti a felhasználót lakása hangulatvilágos menedékéhez, bárhol, bármikor kéznél van.

Az első millió látogatóval megjelentek a színen az aggódó anyák és a konzervatív erkölcsrendőrök is. A Safe Surf szervezet konkrétan úgy gondolja, a tinédzserek túlságosan könnyedén férhetnek hozzá ezekhez az oldalakhoz, ezért egy korhatáros rendszert szeretne bevezettetni, amíg még nem késő.

Míg szent küldetésük nagy valószínűséggel elbukik, a mobilos szexoldalak diadalmenetének a telefonszámlák sem fognak gátat szabni, hiszen idén megjelennek a színes kijelzőjű készülékek, s a képminőségi ugrás feltehetőleg újabb spermaholokausztot szabadít a világra.  • Hírek
  • Hírek