Piroska
-1 °C
5 °C

Kiszáll a pornóból a Whitehouse.com

2004.02.11. 16:57
A Whitehouse.com tulajdonosa eladja a Fehér Ház címéhez (Whitehouse.gov) megtévesztően hasonlító domaint, amin 1997 óta pornóoldal üzemel. Daniel Parisi tudniillik tart attól, hogy lassan már iskolás fiát cukkolnák osztálytársai a családi üzlet miatt.
Úgy tűnik, hogy újabb hulláma kezdődik az internetcímek eladásának, legutóbb, decemberben egy floridai férfi adta el a Men.com domaint 1,3 millió dollárért, írta a CNN.

Jobban néznek ki

Parisi még nem tudja, mennyi bevételre számíthat az eladásból, de elmondta: az oldal több mint egymillió dollárt hoz évente, és 1997 óta több mint hétmilliót bele is fektetett. A havi kétmillió látogatót vonzó oldalt egyébként egy európai cég üzemelteti, ami bérli a domaint Parisitől.

Az oldalon jelenleg John Kerry demokrata elnökjelölt és egy hölgy látható, "A mi jelöltjeink jobban néznek ki, és talán a gazdasághoz is jobban értenek" felirat társaságában.

Zavarja őket

Egy cég máris élénken érdeklődik a domain iránt: a White House almaszószt és almalevet gyártó winchesteri National Fruit Product. A cég egyébként korábban már bonyolódott védjegyvitába Parisivel, akkor azt követelték, hogy adja át a domaint.

"Minket egyszerűen csak zavar, hogy amikor a vásárlóink begépelik a webcímet, ezek a képek tárulnak eléjük" - mondta Bob Roberts, a cég igazgatója. A cég oldala most a Whitehousefoods.com címen látható.

Büntetik

Az oldal az évek alatt folyamatos vitákat váltott ki, elsősorban a kiskorúakat az online pornográfiától védő szervezetek támadták. "Minden alkalommal, amikor a gyemekeink a Fehér Házról írnak dolgozatot, .com végződéssel gépelik be a kifejezést" - mondta Parry Aftab, a biztonságos internetezésért küzdő WiredSafety szervezet vezetője, aki szerint a Whitehouse.com a legtipikusabb példája annak, hogyan futhatnak bele a gyrekek véletlenül pornóba a neten.

A Fehér Ház és az érintett amerikai szabályozó szervezetek nem kívánták kommentálni a domain eladását. George W. Bush amerikai elnök egyébként kilenc hónappal ezelőtt aláírt egy olyan törvényt, ami bünteti a kiskorúakra nézve káros, félrevezető webcímek fenntartását.