16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Biztonsági dilemmák a Windows 8-ban

2012.05.11. 19:41

Súlyos biztonsági kockázatot jelenthet a Windows 8 RT verziójának használata a PC World szerint. Az ARM-platformra szánt és önálló termékként nem megvásárolható – csak számítógépeken, tableteken előtelepítve megjelenő – változat problémája az, hogy a régebbi windowsos szoftvereket nem fogja támogatni, vagyis a felhasználóknak minden programból, így a biztonsági szoftverekből is kénytelenek a legfrissebb verziót megvásárolni.

Mivel az operációs rendszer valószínűleg a jövőben is kedvelt célpontja lesz a malware támadásoknak, a felhasználók nem maradhatnak védelmi rendszer nélkül. A fejlesztők is dolgoznak a problémán, elképzelhető, hogy a Windows 8, ami eddig is a legnagyobb eltérést mutatta a korábbi Windows rendszerekhez képest, a biztonság terén is gyökeresen új megoldásokat fog alkalmazni.

Szintén kockázatot jelenthet az új Internet Explorer használata, amivel korlátozni lehet a böngészést is. A Mozilla jogtanácsosa, Harvey Anderson blogbejegyzésben arról írt, hogy a Microsoft böngészője gyakorlatilag visszaviszi a felhasználót a digitális középkorba, amikor a fejlesztők felülbírálhatták a felhasználók böngészési szokásait és döntéseit. A PC World újságírói szerint a felhasználóknak mindenképpen tudatában kell lenniük annak, hogy az internetről ezután is érhetik majd őket támadások.  • Hírek
  • Hírek