Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Kiszivárgott a Doom 3

2004.08.02. 12:53
A régóta várt számítógépes játék másolata felkerült a fájlcserélő hálózatokra, pedig a hivatalos bemutató az Egyesült Államokban csak csütörtökön, Európában a jövő héten lesz. A népszerű játékot már több ezren letöltötték, ami a gyártónak sok millió dolláros bevételkiesést okozhat.
Az Egyesült Államokban csütörtökön lesz a Doom 3 hivatalos bemutatója, és a program ötvenöt dollárba kerül, de az ingyen megszerezhető illegális másolatok máris megjelentek a fájlcserélő hálózatokon. Mindez annak köszönhető, hogy néhány boltban már múlt hétvégén kirakták a polcokra a rajongók ezrei által várt szoftvert.

A BBC adatai szerint vasárnap több mint ötvenezren töltötték le a másfél gigabájtos program kalózmásolatát, ami 2,7 millió dolláros bevételkiesést jelent az Activision játékkiadónak, amely egyébként arra számít, hogy több millióan vásárolják majd meg a legális változatot.

Pokoli történet

A Doom 3 világában a játékosnak a Marson kell megküzdenie szörnyű démonokkal, amelyek tudományos kísérletek hatására szabadultak ki a pokolból. A rémisztő és igen valósághű környezet és a térhatású hang miatt a játék olyan, mint egy interaktív horrorfilm, mondta el a BBC-nek Todd Hollenshead, a fejlesztő id Software munkatársa.

Az 1993-ban bemutatott Doom teljesen megváltoztatta a számítógépes játékok világát egyedülálló háromdimenziós grafikájával, amelyet John Carmack dizájnguru hozott létre. Az id Software sokak szerint arról híres, hogy nem ad ki félkész programot a kezei közül, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a Doom 3 kifejlesztése négy évig tartott, és a BBC szerint tizenöt-húszmillió dollárba kerülhetett.