Mihály
2 °C
16 °C

Beszélni kezd a Google?

2005.08.23. 17:59
Szerdán még egy újdonsággal előrukkol a Google, mondták el korábban a cég vezetői, azt azonban nem árulták el, hogy mivel. A pletykák szerint csevegőklienst készített a sikeres online keresőcég.

Régóta pletykálnak arról, hogy a Google saját online csevegőszoftver kifejlesztésébe fogott, és most a vállalathoz közel álló források azt állítják, hogy a várva várt szoftver szerdán Google Talk néven debütál, írta meg az LA Times. Sokan úgy vélik, hogy nem is egyszerűen csevegőszoftverről van szó, hanem egy online telefonkliensről.

Egy másik forrás szerint az új szolgáltatást már legalább egy hónapja tesztelik, és már valóban él a talk.google.com cím.

Nyitott a kereső

További bizonyíték lehet a Neowin szájton megjelent írás, miszerint a Google egy aktív Jabber szerverrel rendelkezik, amiből arra lehet következtetni, hogy a csevegőkliens nyílt forráskódú technológiára épül. Nem ez az első eset, hogy a Google szabad szoftver használ föl egy projektjéhez: a Google Video Viewer például a Video LAN Client nevű nyílt forráskódú szoftverre épül, írta a Softpedia.

Elképzelhető, hogy a Google veégül egy átfogó portált hoz létre, amilyennel a legfőbb vetélytársai, az AOL, Yahoo és MSN már rendelkeznek. Annyi bizonyos, hogy a Google Talk kemény versenyre számíthat, hiszen a meglévő csevegőkliensek felhasználói tábora már igen nagy.