Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Halo 3 a csúcsra vitte
az Xbox 360-at

2007.10.20. 14:45
Nemcsak játékeladásban döntögeti a rekordokat a Halo 3, de egy hónap alatt megduplázta az Xbox360 alapgép eladásait is. A Wii kevéssel ugyan, de a második helyre szorult, a PlayStation 3 egyre jobban lemarad. A karácsonyi szezon előtti célegyenesbe fordul a játékpiac.

Várható volt: a tízmillió dolláros reklámkampánnyal támogatott Xbox-zászlóshajó, a Halo 3 toronymagasan vezeti a videojátékok szeptemberi eladási toplistáját Amerikában. A 3,3 milliós példányszám több mint tízszerese a második Wii Playének, de még hatásosabb az összehasonlítás, ha a gyengélkedő PlayStation 3-felhozatallal állítjuk párhuzamba: egy hónap (sőt, valójában csak szűk két hét, hiszen csak szeptember közepén jelent meg a játék) alatt több Halo 3 fogyott Xbox 360-on, mint az összes létező PS3-játékból összesen május óta. A top 10-es eladási listán a Microsoft és a Nintendo gépei négy-négy játékkal képviseltetik magukat, a Sonynak csak kettő jut.

Annál meglepőbb, hogy a zöldpáncélos szuperhős harmadik bevetése a duplájára emelte az Xbox 360 alapgép eladásait is. 528 ezres példányszámával a Microsoft gépe szeptemberben legyőzte a Nintendo Wii-jét, ami éppen csak túllépte a félmillió eladott darabot a hónapban (igaz, erre a japánok kézi játékgépe, a DS rádobott még közel ugyanennyit). Szegény Sonynak nagyon nem megy a PlayStation 3: mindössze 119 ezer darab talált gazdára belőle, még a házon belüli konkurencia is elverte, az előd PlayStation2 215 ezer, a hordozható PlayStation Portable 285 ezer példánnyal.

A videojáték-piac teljes forgalma 1,3 milliárd dollár volt szeptemberben, vagyis a Halo 3 gyakorlatilag előre hozta a karácsonyi bevásárlást: milliárd fölötti forgalmat hagyományosan csak a karácsonyi szezonban produkál a játékpiac.