Bernadett
0 °C
4 °C

Münchent bünteti a Microsoft?

2004.06.22. 10:30
Az amerikai szoftvercég egy müncheni szakvásáron a tavalyi 1200 négyzetméter helyett most alig 65 négyzetméteres kiállítási területre tart igényt. A Microsoft szerint a város Linuxra átállása nem motiválta a döntésüket.
A Microsoft egyes feltételezések szerint azzal bosszulja meg a bajor tartományi főváros nyílt forráskódú operációs rendszerre való áttérését, hogy jelentősen csökkenti jelenlétét a müncheni hagyományos októberi informatikai vásáron.

A Microsoft az idén jelentősen csökkentett formában vesz részt a "Systems" informatikai vásáron. Az IT-Security részlegben alig 65 négyzetméteres standot foglaltak, míg tavaly a szoftvercég 1200 négyzetméteres "Partnerstandja", és a biztonsági részlegen egy kisebb pavilonja várta a látogatókat, emlékeztet a Computer Zeitung szaklap.

Húsz évig nem volt semmi baj

"A Microsoft döntését meglepve fogadtuk" - jelentette ki a Computer Zeitungnak Klaus Dittrich, a kiállítást szervező Systems igazgatója. Az amerikai szoftveróriás az elmúlt 20 évben partneri viszonyt épített ki a szervezőkkel és a vásárral.

A Computer Zeitung szerint a döntés időpontja is feltűnő: a Systems június 3-án jelentette be, hogy a müncheni köztigazgatás Linux-migrációja kapcsán fórumot szerveznek, ahol a tartományi főváros igazgatása a projekt eredményeit bemutatja illetve megvitatja a kiállítás látogatóival.

Nem egészen két héttel később, múlt héten szerdán a városi tanács megerősítette a Linux-migrációtól szóló döntést, és a végrehajtás koncepcióját.

Változik az ügyfelek igénye

A Microsoft német leányvállalatának szóvivője, Hans-Jürgen Croissant cáfolta a Computer Zeitungnak, hogy bármilyen összefüggés volna a két döntés között. A Microsoft jelenlétének kurtítása a Systems vásáron nem áll kapcsolatban a Linuxra való átállás megerősítésével.

A Microsoft jelenlétének átszabását az okozza, hogy az ügyfelek és a partnerek inkább a regionális kapcsolatokat keresik a szoftvercéggel, jelentette ki Hans-Jürgen Croissant.