Bill Gates befejezi a munkát a Microsoftnál

2006.06.16. 11:07
Bill Gates bejelentette, hogy két év múlva abbahagyja a munkát a világ legnagyobb szoftvercégénél, a Microsoftnál. Ezentúl Ray Ozzie lesz a vállalat vezető szoftvertervezője.

Természetesen nem hagyja ott a Microsoftot Bill Gates, de 2008 júliusától a mindennapi munkában nem vesz részt. A cég elnöke marad, és a kulcsfontosságú fejlesztési projektek előkészítésékor továbbra is számíthatnak a tanácsaira. Gates szerint túlzás lenne azt állítani, hogy nyugdíjba vonul, csak a prioritások sorrendjén változtatott. A BBC szerint ezentúl ideje nagy részében a Bill & Melinda Gates Foundation nevű alapítványát igazgatja majd. Az alapítvány elsősorban oktatással és egészséggel foglalkozik.

A Microsoft szerint két évre van szükség a sima átálláshoz. Ray Ozzie, a Microsoft műszaki igazgatója megkapja a vezető szoftvertervező mérnök titulust, és együtt dolgozik majd Gates-szel. Mindeközben Craig Mundie a kutatásokért és stratégiáért felelős igazgatói címet kapja meg. A bejelentés hatására a Microsoft részvényárfolyama nem esett igazán, ami arra utal, hogy a befektetők szerint is elegendő két év az átálláshoz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla