Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Dotkom-bukta Kínában

2001.02.20. 14:30
Az internetes gazdaságon végigsöprő krízis elérte Kínát is. Az ország egyik vezető weboldala, a Renren.com átmenetileg szünetelteti tevékenységét, és előreláthatólag egy hónap múlva teljesen bezár.
Az elmaradó nyereség miatt Kínában az elmúlt hónapok során már néhány internetes cég kénytelen volt elbocsátani munkatársai egy részét. A Renren.com munkatársai megerősítették, hogy tájékoztatták őket a site bezárásáról.

Az internet használóinak száma Kínában elérte a 22,5 milliót, és továbbra is egyértelmű növekvő tendenciát mutat. Ennek ellenére a fiatal kínai internetes vállalkozások magas nyereségről szőtt álmai nem teljesültek.

Az újság beszámolója szerint a Renren.com részvényeinek kereskedelmét a hongkongi tőzsdén már egy héttel korábban felfüggesztették. Akkor indokként azt emlegették, hogy egy meg nem nevezett vásárló egy nagyobb részvénycsomag átvételét tervezi.

A szolgáltató egyebek közt privát honlapok hostolásával is foglalkozik. Fórumokat tartanak fent (ezek állni látszanak február 16. óta). A regisztrációs oldalt még nem távolították el, itt olvasható, hogy összesen 69 megabájt tárhelyet biztosítanak a postaláda és a honlap számára. Az országban uralkodó különleges viszonyokat, vagy esetleg a szolgáltató túlbuzgóságát jelzi, hogy a kitöltendő rubrikákat csaknem végig kötelező kitölteni.  • Vennék
  • Hírek