Judit
2 °C
7 °C

Ősztől megszűnik a magyar T-Online

2007.05.29. 14:30
Németországban május közepén indult be a Deutsche Telekom átszervezése; a magyar leányvállalat, a Magyar Telekom ősztől követi az anyacéget.

A német anyacég Deutsche Telekom múlt héten elindított átszervezése után a Magyar Telekom is gyökeres szerkezeti átalakulásnak néz elébe. Várhatóan októbertől egyesül a T-Com a T-Online-nal, és a Magyar Telekom vezetékes üzletágába olvadva dolgoznak majd a továbbiakban. Ez az ígéretek szerint elsősorban az ügyfélszolgálat működésében okoz majd javulást és gyorsulást. A már meglevő szolgáltatások működését az átalakítás nem befolyásolja, az előfizetőknek többletterhet nem okoz, és az összeolvadás technikai részének megvalósulásából elvileg semmit nem fogunk érzékelni.

A megszűnő T-Online Magyarország jogutódja a Magyar Telekom Nyrt. lesz. A bejáratott márkanevek sorsáról még nincs hivatalos információ, de valószínű, hogy a német példát követve a jövőben itthon is a T-Home márkanév alá gyűjtve találjuk majd meg az egyéni fogyasztóknak szánt összes szolgáltatást.

Újjászületik a T-Systems is

Ezzel párhuzamosan az év végéig befejeződik a cég informatikai üzletága, a T-Systems átalakulása is: a tavaly felvásárolt KFKI Csoport tagjai és a már meglevő cégek összeolvadnak, és három divízióra bontva működnek majd 2008 elejétől. Az informatikai infrastruktúra divíziója foglalkozik a hálózat- és rendszerintegrációval, hálózatüzemeltetéssel, hálózatbiztonsággal és informatikai tanácsadással; az IT-alkalmazásoké pedig az alkalmazásfejlesztésért és azok üzemeltetéséért lesz felelős. A harmadik divízió, az Infocom feladata a beszédcélú szolgáltatások, az adatkommunikációs megoldások, és a tevékenység-kiszervezéssel kapcsolatos tevékenységek menedzselése.

Az átalakítás várhatóan nem jár majd a dolgozók létszámának jelentős változásával, de a cég árbevétele az informatikai piac átlagánál akár másfélszer-létszer is gyorsabban emelkedhet. Ez a növekedés kompenzálhatja a távközlési piac csökkenése miatt visszaeső bevételeket a Magyar Telekomnál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?