Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Ősztől megszűnik a magyar T-Online

2007.05.29. 14:30
Németországban május közepén indult be a Deutsche Telekom átszervezése; a magyar leányvállalat, a Magyar Telekom ősztől követi az anyacéget.

A német anyacég Deutsche Telekom múlt héten elindított átszervezése után a Magyar Telekom is gyökeres szerkezeti átalakulásnak néz elébe. Várhatóan októbertől egyesül a T-Com a T-Online-nal, és a Magyar Telekom vezetékes üzletágába olvadva dolgoznak majd a továbbiakban. Ez az ígéretek szerint elsősorban az ügyfélszolgálat működésében okoz majd javulást és gyorsulást. A már meglevő szolgáltatások működését az átalakítás nem befolyásolja, az előfizetőknek többletterhet nem okoz, és az összeolvadás technikai részének megvalósulásából elvileg semmit nem fogunk érzékelni.

A megszűnő T-Online Magyarország jogutódja a Magyar Telekom Nyrt. lesz. A bejáratott márkanevek sorsáról még nincs hivatalos információ, de valószínű, hogy a német példát követve a jövőben itthon is a T-Home márkanév alá gyűjtve találjuk majd meg az egyéni fogyasztóknak szánt összes szolgáltatást.

Újjászületik a T-Systems is

Ezzel párhuzamosan az év végéig befejeződik a cég informatikai üzletága, a T-Systems átalakulása is: a tavaly felvásárolt KFKI Csoport tagjai és a már meglevő cégek összeolvadnak, és három divízióra bontva működnek majd 2008 elejétől. Az informatikai infrastruktúra divíziója foglalkozik a hálózat- és rendszerintegrációval, hálózatüzemeltetéssel, hálózatbiztonsággal és informatikai tanácsadással; az IT-alkalmazásoké pedig az alkalmazásfejlesztésért és azok üzemeltetéséért lesz felelős. A harmadik divízió, az Infocom feladata a beszédcélú szolgáltatások, az adatkommunikációs megoldások, és a tevékenység-kiszervezéssel kapcsolatos tevékenységek menedzselése.

Az átalakítás várhatóan nem jár majd a dolgozók létszámának jelentős változásával, de a cég árbevétele az informatikai piac átlagánál akár másfélszer-létszer is gyorsabban emelkedhet. Ez a növekedés kompenzálhatja a távközlési piac csökkenése miatt visszaeső bevételeket a Magyar Telekomnál.