Valér
2 °C
8 °C

Ballmer szerint még többet késhet az új Windows

2006.05.25. 11:05
Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója szerdán egy sajtótájékoztatón elismerte, hogy néhány héttel későbbre tolódhat az új Windows operációs rendszer megjelenése.

Annyira hozzászokhattunk a Microsoft halogatásaihoz, hogy valószínűleg senkinek sem tűnne fel, ha a Windows Vista egyáltalán nem jelenne meg. A világ legnagyobb szoftvercége már évekkel ezelőtt be szeretett volna mutatni egy új operációs rendszert, de 2006 végére halasztódott a megjelenés, idén márciusban pedig már 2007 elejét jelölték meg végső határidőként. Legutóbb arra hivatkozott a Microsoft, hogy több időre van szüksége a biztonsági funkciók elkészítéséhez.

A márciusban bejelentett késés azt jelentette, hogy a Microsoft és hardvergyártó partnerei lecsúsznak a karácsonyi vásárlási szezonról, és ehhez képest a most bejelentett néhány hetes csúszás már igazán semmiség. Május elején azonban a Gartner piackutató cég a korábbi szoftvermegjelenéseket alapul véve azt jósolta, hogy a Vista márciusig biztosan nem jelenik meg.

Jelenleg a Vista második bétájának a tesztelése van folyamatban, és Ballmer szerint a megjelenés dátumát igencsak meghatározzák majd az új próbaverzióval kapcsolatos visszajelzések, írta a Forbes. Ballmer ugyanakkor azt is közölte, hogy a hardvergyártókkal már tárgyalnak arról, hogy mikor szeretnének előretelepített vistás gépekkel megjelenni.