Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Már élesben tesztelik a Facebook Tinderét

2018.09.22. 16:19

A Facebook négy hónapja jelentette be, hogy a Tinder sikerén felbuzdulva ők is megcsinálják a saját társkereső szolgáltatásukat. A fejlesztések jól haladnak, Nathan Sharp termékmenedzser pedig a Verge-nek elmondtaKolumbiában már élesben is tesztelik a szolgáltatást.

A nem túl kreatívan Facebook Datingnek nevezett új szolgáltatás a Facebook-applikáción keresztül mindenki számára elérhető lesz (asztali verziója egyelőre nincs), bár csak 18 éven felüliek használhatják majd. Reklámokat egyelőre nem tettek bele, de a Facebookot ismerve idővel ez biztos változni fog.

A szolgáltatás használata állítólag nagyon egyszerű: a felhasználó a hamburger menüben  ki kell kiválasztja a Facebook Datinget, majd leokézza, hogy használni akarja azt.

vagyis csak azok a felhasználók lesznek elérhetőek a Facebook datingen, akik ott is akarnak lenni, nem kerül oda mindenki automatikusan.

A felhasználó ezután elkészíti a randizós profilját, ami sokkal kevesebb személyes adatot tartalmaz majd a normál profilnál: például csak a keresztnevet és az életkort jeleníti meg, illetve csak 9 (iOS)-12 (Android) képet enged feltölteni. Továbbá kell írni egy rövid bemutatkozó szöveget, ami majd megjelenik a többi párkeresőnél, ha a profilunkat böngészi.

A szolgáltatást használónak kötelező lesz megadnia a tartózkodási helyét, hogy csak a közelben lévő profilokat listázza a rendszer.

Ezt annyira komolyan veszi a facebook, hogy csupán a felhasználó valódi tartózkodási helyének 100 kilométeres körzetében jelenít meg találatokat (GPS-szel ellenőrzi a facebook). Tehát egy budapesti felhasználó nem nézheti meg, kik keresnek párt debrecenben vagy New Yorkban.

Facebook Dating app
Facebook Dating app
Fotó: mashable / Twitter

Ráadásul a listán nem szerepelnek azok a párkeresők, akik a felhasználó ismerősei közé tartoznak. Vagyis a Facebook szerint, ha a Nagy Ő ismerősöd, akkor bizony légy bátor és hívd el randira Messengeren (ha már élőben nem mered). Így a Facebook Dating csak a barátaid barátait, illetve a teljesen vadidegen embereket listázza majd ki.

A sok hasonlóság mellett azért próbált újítani a Facebook. Például a Tinderen csak azok kommunikálhatnak egymással, akik előtte kölcsönösen szimpatikusnak találták a másikat (vagyis jobbra húzták a másik profilját a képernyőn). A Facebook Datingnél ilyen nincs, bárki írhat bárkinek, cserébe viszont bárkit le lehet tiltani. Illetve

az emberek csak szöveges üzenetekkel és emojikkal kommunikálhatnak egymással, fotókat és videókat nem küldhetnek. Vélhetően ezzel akarják megelőzni, hogy valaki például a nemi szervével vagy hasonló kéretlen dolgokkal zaklassa a másikat.