Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Novemberben vége a hagyományos Skype-nak

2018.09.28. 09:04

A Microsoft bejelentette, hogy novemberben most már tényleg elkaszálják a Skype megszokott verzióját, és csak az új, áttervezett változat lesz elérhető – írja a Techcrunch.

A cég még júliusban kezdte el kiadni a felhasználóknak a Skype új, 8-as verzióját, amellyel jelentősen átszabta a népszerű csevegő- és videocsetprogramot. Az eredeti terv szerint a hagyományos 7-es verziót szeptembertől végleg nyugdíjazták is volna, de a megújult app finoman szólva nem aratott általános sikert, ezért a Microsoft augusztusban meghátrált, és haladékot kapott a lecserélt változat.

Most viszont kiderült, hogy a 7-es verzió csak két hónappal éli túl az eredeti tervet: az asztali program támogatása november 1-jétől szűnik meg, a mobilos és tabletes alkalmazásé pedig november 15-től.

A nyári kritikák szerint az új Skype ugyan hozott olyan újdonságokat, mint az ingyenes HD videófelbontás, a képernyőmegosztás, az egyszerűbb fájlmegosztás és hasonlók, közben sok olyasmit nem tud, amit a klasszikus Skype-ban megszoktak a felhasználók. A Microsoft akkor megígérte, hogy minden hiányolt funkciót meg fog kapni a 8-as változat is, mielőtt végleg megválnak az elődjétől.

Az azóta eltelt időben valóban érkeztek további újdonságok, például az ingyenes hívásrögzítés vagy a végpontok között titkosított, tehát biztonságosabb üzenetküldés – igaz, csak választható – lehetősége.