Véget ért az Apple és a Qualcomm harca

2019.04.17. 08:42

Az Apple és a Qualcomm bejelentette, hogy sikerült peren kívül megállapodniuk, és megszüntették az összes peres eljárást a két cég között. A megállapodás részeként az Apple egy egyszeri, meg nem nevezett összeget fizet a Qualcommnak, kötöttek egy hat évre szóló licencmegállapodást is, ami opcionálisan további két évvel meghosszabbítható, és több éves beszállítói szerződést is aláírtak. Az Apple továbbá azt is vállalta, hogy jogdíjat fizet, ezzel pedig a szabadalmi vitáknak is vége a két cég között -írták közleményükben. 

Vagyis úgy tűnik, hogy véget ért a techipar egyik legnagyobb háborúja, amit két évig vívott egymással a két cégóriás, nagyjából nyolcvan különböző ügyben. A harcot az Apple  kezdte , amikor azt állította, hogy a Qualcomm visszaél domináns szerepével és irreálisan drágán adja a csipjeit. Később a Qualcomm  ipari kémkedéssel  vádolta meg az Apple-t, és azt állította, hogy ellopták a wifi-technológiájukat. A vita odáig fajult, hogy szabadalmi kérdések miatt először  Amerikából  szerették volna kitiltatni az iPhone-okat, de később a csata  Kínában  folytatódott, a  német boltokból  pedig több iPhone-t is kitiltottak, és esélyes volt, hogy  más piacokról  is kikerülhetnek bizonyos régebbi modellek. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla