Ez itt a boldogság képlete

2014.08.05. 11:08
1 hozzászólás

Több mint 18 ezer ember boldogsági szintjét pontosan meg tudták jósolni a University College London kutatói, és a végén sikerült megalkotniuk a boldogság képletét, ami így néz ki:

77202

Első lépésként a kutatók megkértek 26 résztvevőt, hogy hozzanak döntéseket, amelyekkel vagy több pénzt szereztek, vagy veszteségük volt. Eközben fMRI képalkotó módszerrel vizsgálták agyuk aktivitását, és rendszeresen megkérdezték őket, hogy mennyire boldogok.

Ezután, ahogy a PNAS tudományos kiadványban megjelent tanulmányukból kiderül, kipróbálták a modellt 18420 másik emberen, akiknek a The Great Brain Experience nevű okostelefonos játékkal kellett játszani. A képletükkel pontosan meg tudták jósolni a játékosok boldogságát.

A kutatókat nem lepte meg, hogy a jutalmak milyen mértékben befolyásolják a boldogságot, de hogy a várakozásoknak milyen nagy szerepük van ebben, az őket is meghökkentette. Azt is sikerült megerősíteni, hogy akinek alacsonyak az elvárásai, azok soha nem csalódottak.

BRIT TUDÓSOK, MI?

Ez a kutatás is szép példája annak, hogy az úgynevezett "brit tudósok" egy globális árnyékszervezet, aminek révén a világ pénzkartellei a különféle, nehezen ellenőrizhető költségű és módszerű kutatásokat agyontámogatva tisztára mossák a kamatspekuláns tőkét.

Ha a boldogságindexére kíváncsi, inkább használja az Index korábbi nyomorultságindexét, az sokkal megbízhatóbb képet ad. És minket nem támogat kamatspekuláns tőke. Becsszó.Konteó-nap az Indexen