Budapest 10 legdrágább utcája. A régi favoritok mellett felbukkant pár meglepetés is

2009.05.17. 09:00

Az Ingatlanmagazin végigpörgette az Ingatlan.com árait és megnézte, hol vannak a legdrágább négyzetméterárak a városban. Úgy tűnik az évszázados favoritok mellé nem nagyon lehet beférni a top 10-be, bár azért van egy-két utca, amelyre nem számítottam volna. Íme tíz utca négy kerületből:

1. Andrássy út: 2,96 millió Ft/négyzetméter (VI. kerület)

Az Andrássy útról mostanában leginkább a Párisi Nagy Áruház és a sorra megjelenő luxusmárkák kapcsán írtunk, de természetesen a lakáspiac is szépen luxusosodott. A főváros legdrágább pecóját az  Andrássy Palace Gardenben találták meg: "149 négyzetméteres, 4 szobás, belső kétszintes, tetőteraszos (+76 nm) lakás ára 442 millió forint." Természetesen nem ez az egyetlen millió feletti négyzetméter árú lakás az Andrássyn.

2. Vörösmarty tér: 2,1 millió Ft/négyzetméter (V. kerület)

A Vörösmarty tér kissé túlárazott üvegkalickájáról már mi is írtunk. Ezek szerint azóta felbukkant egy még drágábbra taksált penthouse?

3. Dorottya utca: 1,89 millió Ft/négyzetméter (V. kerület)

A Palazzo Dorottya nem is olyan rég volt terítéken az Urbanistán .

4. Bimbó út: 1,51 millió Ft/négyzetméter (II. kerület)

A tágabb értelemben vett Rózsadomb utcái közül csak a negyedik helyre tudott bejutni egy. Az Ingatlanmagazin által felhajtott 155 négyzetméteres lakás 174 négyzetméteres terasszal a RoseHill Terrace Buda egyik legújabb prémium kategóriájú 4 lakásos luxus társasházában található.

5. Szent István Park: 1,48 millió Ft/négyzetméter (XIII. kerület)

Bevallom nem gondoltam volna, hogy ennyire jó helyen végez a Szent István park. Bár több baromi drága kecó is van itt, a csúcstartó egy "Bauhaus-házban a Dunára fullpanorámás, dupla teraszos (38 és 40 nm) lakás".

6. Szemlőhegy út: 1,46 millió Ft/négyzetméter (II. kerület)

Ez is Rózsadomb, illetve egy része már a Szemlőhegy. "Egy hét lakásos új építésű társasházban 155 millió forintért eladó egy 106 négyzetméteres luxuslakás 70 négyzetméteres terasszal." Nem ez az egyetlen millió közeli ár.

7. Jászai Mari tér: 1,41 millió Ft/négyzetméter (XIII. kerület)

Egy kicsit ez is váratlanul ért. Hiszen ez gyakorlatilag a Nagykörút, még ha Duna, park, meg panoráma is van.

8. Paulay Ede utca: 1,36 millió Ft/négyzetméter (VI. kerület)

Ez viszont tényleg nem ugrott volna be, még ha top 25-öt kell összeszedni fejből, akkor sem. pedig végül is logikus: ott az Andrássy, a Liszt Ferenc tér stb. A már említett Párisi Nagy áruháznak az egyik homlokzata épp idenéz! Itt is főleg penthouse-okból lehet találni jó drágákat.

9. Garibaldi utca: 1,34 millió Ft/négyzetméter (V. kerület)

"Itt eladó egy a Dunára és Országházra panorámás, 93 négyzetméteres, prémium kategóriás lakás 125 millióért, amelyhez egy szobaméretű terasz is dukál. Az utcában új építésű lakások is eladók, így egy 82 négyzetméteres, 64 négyzetméteres terasszal rendelkező luxuslakás 82 millióért vihető."

10. Szabadság tér: 1,3 millió Ft/négyzetméter (V. kerület)

"Itt egy 100 négyzetméteres, igényesen felújított, 3 szobás, térre néző, exkluzív saroklakás 130 millió forintért eladó. A pazar panoráma mellett további exkluzív jellemzők: eredeti stukkók és faburkolatok, a ház kapualja márványozással, aranyozásokkal, díszítőfestésekkel dekorált."

Persze a valódi értéket az adja majd meg, hogy mennyiért kelnek el ezek a kecók. Az a gyanúm, hogy egy év múlva egy részük még mindig eladó lesz, könnyen lehet, hogy alacsonyabb áron.