37 négyzetméteres telket árulnak a II. kerületben. Nem csak az elhelyezkedése különleges, de a beépíthetősége is

2009.11.25. 10:20

37Egy elég fura, apró telek hirdetésére hívta fel a figyelmemet Csokis, amely felvet pár kérdést. Mondjuk, hogy hogyan lehet 2x40 négyzetméteres házat építeni egy 37 négyzetméteres telekre? Vagy hogy ezek szerint mindenkinek, akinek a telke sarkában egy víz-, gáz-, villamos, miegyéb berendezés van, annak lehet, hogy egyszer csak egy lakóház épül a kertje végébe? Esetleg, hogy megbízna-e ön egy Doktor Steve nevű, Ingatlangyárnak dolgozó ingatlanosban? Na de mellébeszélés helyett jöjjön a lényeg a Törökvész útról, amiben minden benne van:

Ajánlat: eladásra kínált ingatlan
Típus: lakóövezeti telek
Vételár: 3.9 M Ft
Telekterület: 37 m²
Villany: telken belül
Víz: telken belül
Gáz: utcában
Csatorna: utcában
Cím: Budapest, II. kerület, Törökvész út

A Törökvész út és a Ferenchegyi út kereszteződésében eladó 37 m2 építési telek, amely ugyan kicsi, de 2 x 40 m2, kétszintes ház építhető rá.
Ez a vízművek egyik szivattyú alállomása volt, ezért egy elbontandó vasbeton felépítmény is van rajta. A víz csatorna telken belül van, a villany és gáz az utcáról bevezethető. A telek mögött lakópark található.
Mindenképpen építész, vagy kivitelező jelentkezését várjuk, aki járatos az építészeti, kivitelezési, engedélyeztetési és környezeti előírásokban.
Tulajdoni lap bejegyzése: kivett üzem és udvar.
A mellékelt helyszínrajz a vizesek felmérése alapján készült.
Ára: 3, 9 Mft

Mire a lusta blogger kettőt fordul az ágyában, a szorgalmas olvasó már utána is nézett a teleknek. Íme Csokis észrevételei, jó pár poénnal és hasznos infóval fűszerezve:

Közben utánanézetem, úgyhogy pár adat:
Ez a Törökvész út - Ferenchegyi út sarok. (A norc.hu-n egész jól látható, csak linkelni nem tudom.)
Építési övezetként (Forrás: www.masodikkerulet.hu) L3-II-03, azaz:
 - 20%-os beépíthetőség (tehát nem 2*40 m2, hanem ~2*4 m :-) )
 - max. 12,5 m-es építmény magasság
 - min. 65% zöldfelület
 - max. 0,75 szintterületi mutató
 - és ööö... minimum 5000 m2-es telek (ettől azért a továbbiakban tekintsünk el)

Nos, ez alapján nekiállhatunk tervezni: Köralakú háznál (így lesz a legjobb a hasznos/beépített alapterület "kihozata" :-) ) ez egy 3,1 m átmérőjű házat jelent. Itt ugyan túlépítünk 4 centit, de ez a szabályzat szerint még büntetés nélkül belefér. 10 centis falvastagú vasbetonból építve a belső terület 6,6 m2, tehát a szintterületi mutató alapján ebből felmehet négy szint. Ezzel a 12,5 m-es építménymagasságot sem lépjük túl, még akkor sem, ha lapos tetős lesz, mert pártázatot és tetőteraszt akarunk, nem sima kúpos lefedést. Egész pofás kis vártorony lesz, ott a dombtetőn.
http://www.posztinfo.hu/upload/a/a5bceba4da282a93ee92f1ca23847a55_%C3%89szt%20k%C3%B6z%C3%A9pkori%20er%C5%91d%C3%ADtm%C3%A9ny-1..jpg
http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/ttkuj/11het/muvtori/ferdetor.jpg
Hát igen, az alapozásra ügyelni kell, barlangveszélyes a környék!

Szia: Csokis

37
37
37
37