Eladó egy középkori magyar vár. Na de ki fog adni 140 milliót egy romos falszakaszért?

2010.07.30. 07:23
26 hozzászólás

Szendrőládi vár a Vaterán140 milla egy várért nevetséges ár. Legalábbis első hallásra. Aztán ha az ember alaposabban megnézi a szendrőládi vár hirdetését, akkor talál pár érdekességet. Nem arra gondolok, hogy "állapota: használt", mert egy XIII. századi ingatlannál ez mondjuk természetes. Inkább az, hogy a fotókon csak zöld lankák vannak, várnak meg nyoma sincs.

Elsőre gyanakodhatnánk arra, hogy ez is a szokásos ingatlanos trükk: így próbálják kivédeni, hogy a vevő megtalálja a helyet és az ügynök háta mögött megállapodjon a tulajjal. De hát ugye ez itt kizárt. Arról van inkább szó, hogy mint az a hirdetés szövegéből és A történelmi Magyarország várai (amúgy is böngészésre ajánlott, tényleg remek) oldalról kiderül, a szendrőládi vár mindössze egy  2-3 méter magas, 120 méter hosszú fal. Ami persze még lehet aranyos várrom, fontos történelmi emlék, de nem egy 170 milliós ingatlan. Ennek tükrében kissé Gyalog galoppos a hirdetésnek az a része, hogy

 

"A leendő vevő az ingatlan tulajdonjogával együtt megszerzi és jogosan viselheti a Szendrőládi Várkapitányi Címet,valamint jogosultságot szerezhet a Magyar Várkapitányok Baráti Körébe is!"

 

Elképzelem, hogy a baráti kör egyszer az én váramban akarná tartani éves összejövetelét én meg szabadkozhatnék, hogy "izé fiúk, most baromi nagy rendetlenség van, szétdobált ágyúgolyók, ilyesmi, menjünk inkább Sümegre".

 

Frissítve: A posztra az Ingatlan.net is felfigyelt. Forrást ugyan nem tüntetett fel, viszont egy fontos dolgott fűzött hozzá:

"Szendrőlád egy hátrányos helyzetű falucska, ahol sajnos szintén pusztított az árvíz. A szendrőládi árvízkárosultak megsegítésére számlaszám: ERSTE Bank 11600006-00000000-41802885"