Mikor lesz kész a bevásárlóközpont az Etele téren? Az többek közt a 4-es metrótól függ

2010.09.06. 18:00
81 hozzászólás
etele1

 

Bár van néhány félbemaradt bevásárlóközpont-projekt Budapesten az Európa Center mellé tervezett Origótól a Mexikói úti gigaplázáig, úgy tűnik vannak még lefedetlen helyek - legalábbis a fejlesztők látnak fantáziát a piacon. Például a Futureal az Etele téren. Mint Csilla írta, már javában folyik a terep előkészítése (linkeket én szúrtam bele utólag):

 

Szia! Tavaly decemberben jelent meg utoljára poszt a blogon az Etele téren épülő bevásárlóközpontról. Pár napja megkezdték, azóta gőzerővel folyik a volt Számalk épületeinek bontása, melynek befejeztét december 20-ra ígéri a munkálatokat végző cég. A Futureal honlapja néhány vázlatos látképet mutat ugyan a tervezett bevásárlóközpontról, de szívesen olvasnék az Urbanista blogon arról, hogy áll jelenleg a tervezett épületek engedélyeztetése, mikorra várható az építkezés megkezdése. 

 

etele2

 

A kérdés jogos, hiszen a projekt honlapján még 2008-2010-es ütemezés szerepel. A Futureal készséggel és hamar válaszolt, igaz túl sok konkrétummal ők sem szolgáltak:

 

Az Etele City Center projekt előkészítése a koncepciótervezéssel nemrég kezdődött meg, ezt követi az engedélyeztetés és a kivitelezés fázisa. Ezek jövő évtől kezdődően több év leforgása alatt valósulnak meg, függően a szükséges hivatali folyamatok előrehaladtától.


Azonban a projekt életében nagyon sok nem építészeti, városépítészeti jellegű kérdés van, ezért a fenti időpontok csak remélt dátumok. A projektet nagyban befolyásolhatja a 4-es metró beruházás megvalósítása, és egyéb csatlakozó infrastruktúra fejlesztések ütemezése.

 

etele3

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?