Vasláncokkal a hajléktalanok ellen. Meghökkentő megoldás a Hajós utcából - FRISSÍTVE

2010.10.06. 15:45
Hajós utca - hajléktalanmentesítés

Akár képrejtvénynek is fel lehetne adni azokat a fotókat, amelyeket Peti, a Horánszky 1. bloggere küldött. Na de jöjjön inkább a megoldás:

Tegnap a Hajós utcában jártam, s az alábbi gyönyörű városrendezési megoldásra lettem figyelmes (fotók csatolva). A Hajós utca 41. kapualjában előfordul, hogy egy-egy éjszakára hajléktalanok veszik birtokukba a kiugró részeket. A ház úgy döntött, hogy fantasztikus, esztétikus és mindenekelőtt jó üzenetet közvetítő vasláncokkal próbálja a hajéktalanok tudtára adni, hogy ott bizony tilos éjszaka aludni. Arról nincs információm, hogy esetleg más, mondjuk verbális eszközöket bevetettek-e a probléma megoldására, bár valószínűsítem, hogy nem. A ház egyébként még 2-3 ilyen felülettel rendelkezik, de autók álltak előtte (a tilosban amúgy), így csak ezt sikerült rendesen lefényképezni.

~dá~: Hajós utca - hajléktalanmentesítés~dá~: Hajós utca - hajléktalanmentesítés
Hajós utca - hajléktalanmentesítés

Frissítve: egy olvasónk küldte ma (10-10-10) az alábbiakat:

Láttam, hogy anno írtatok róla amikor fölkerült, gondoltam küldök fotókat az aktuális állapotról. Láncok levágva, a rács ajtaja pedig a levágott lánc egy darabjával lelakatolva. Az üzlethelyiség egyébként üres, látványosan elhagyatott. A jelek szerint valakiket eléggé felháborított a dolog ahhoz, hogy kezükbe vegyék a probléma megoldását...
Hajléktalanos láncok 2.
Hajléktalanos láncok 2.
Hajléktalanos láncok 2.
Hajléktalanos láncok 2.