Szellemi bevásárlóközpont nyílt a Gozsdu-udvarban - shoppingolás 1D-s szemüveggel és más csodák

2011.05.16. 09:02
Szellemi shoppingolás: megnyílt a Tudatos Vásárlók Áruháza

Sajtóközleményt ritkán, de most muszáj, mert még nem jutottam el, de nagyon szeretnék hírt adni róla. Szóval:

 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete megnyitotta ingyenesen látogatható kiállítását Tudatos Vásárlók Áruháza címmel Budapest belvárosában, a Király utcai Gozsdu Udvarban. Az Áruházban számtalan környezettudatos, hétköznapi és mindenki számára elérhető praktikát, igazi és az igaziakat fricskázó tárgyakat mutatnak be. Kiderül, hogy személyes, otthoni környezetünkben tenni a fenntarthatóságért nemcsak egyszerű, de szórakoztató is.
 
A Cellux Csoport, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az 1000% művészei által berendezett áruház első látásra a nagy szupermarketek hangulatára emlékeztet, ám a bejáratnál felvett fogyasztáscsökkentő 1 dimenziós szemüvegen át egy új fogyasztói kultúra horizontja rajzolódik ki a látogatók előtt. A Tudatos Vásárlók Áruháza egyszerre tart görbe tükröt a fogyasztási szokásaink elé és mutat fel megoldásokat. Miközben a szókimondó és markáns üzenetet hordozó tárgyak, installációk szembesítenek fogyasztási szokásainkkal vagy épp a minket bombázó reklámok hamis világával, a különböző áruházi osztályok portékáit egy környezetbarát háztartás kellékei adják. Találunk itt megoldást a vízfogyasztás csökkentésére, de bemutatkoznak olyan furaságok is, mint a vízzel hajtott fürdőszobai rádió.
 
Az áruházi osztályokon (Energia, Víz, Közlekedés, Élelmiszer, Stílus, Lakás, Hulladék) olyan tárgyak és praktikus tanácsok találhatók, melyek használatával egy átlagos háztartás vagy a mindennapi élet környezetbarátabbá tehető.  Az Energia Osztályon többek közt bemutatkozik a fogyasztásmérő elosztó, az újrahasznált és lebomló anyagokból készült mobiltelefon. Groteszk, harsogó üzenetként szerepel a polcon a hatalmas konyhai olló, a 2009-es év karácsonyi sláger-ajándéka, az orrszőrvágó mellett. Vajon a világ nemesebb és komfortosabb lesz, ha az egyszerű, kézi működtetésű eszközöket elektromos energiát igénylő kisgépekre váltjuk? – teszik fel a kérdést a kiállítás alkotói.
 
 
A kiállítás ingyenes.
Iskolai csoportok számára a szervezők ingyenes tárlatvezetést biztosítanak.
Regisztráció és jelentkezés: tve@tve.hu, Lőrincz Zsuzsanna
 
Helyszín: Budatest VI., Király utca 13., Gozsdu udvar
Nyitva tartás: május 10-június 30-ig hétfő kivételével naponta 10-18 óráig

 

Jól van dá, látom sikerült azon a napon közzétenned, amikor pont zárva vannak. Na sebaj, holnap támadjuk meg őket!

 

Szellemi shoppingolás: megnyílt a Tudatos Vásárlók Áruháza
Szellemi shoppingolás: megnyílt a Tudatos Vásárlók Áruháza
Szellemi shoppingolás: megnyílt a Tudatos Vásárlók Áruháza