Építési törmelék? Nem, ez egy térkövezett járda a Holló utcában. Hasonlítsuk össze egy kétezer évvel ezelőtt készült útburkolattal!

2013.01.29. 16:00

Holló utca - fotó: Rita

 Kb. 5 éve lerakott kőút Budapesten

Rita Urbanistának küldött képei - melyen a Dob utca frissen lerakott kövei kezdtek önálló életet - bejárták a sajtót. Nem ment messze most sem, csak bekukkantott az egyik mellékutcába, a Hollóba. Igaz, itt nem friss a burkolat, viszont úgy néz ki mintha most öntötték volna oda a köveket a talicskáról.

Persze értem én, hogy öt év nagy idő a mi éghajlatunkon, de azért "lélegeztetőgépesen", populistán csak idekívánkozik nekem a két éve Sopronban feltárt borostyánkőút-szakasz képe a műemlékem.hu cikkéből:

001-700x[1]

 

Kb. 1900 éve lerakott kőút Sopronban

Oké, biztos átesett pár felújításon az elmúlt két évezredben, amióta lerakták, és biztos kevesebben haladtak rajta - bár mégiscsak kocsi út volt, nem járda -, de ez akkor is egy frissen feltárt szakasz, mindenféle rekonstrukció és muzeológusi toldozgatás nélkül. És csak jobban néz ki nem?

 

Holló utca - fotó: Rita

 

Ja és a külön poén Rita levele végén!

Szia,

Még az Index is átvette a Dob utcai posztot, az ő cikkükből kiderül, hogy

"a Dob utca Károly körút – Kazinczy utca közötti szakaszát tavaly október 15. - december 15. között alakították át, összesen nettó 83,2 millió Forintért." És hogy az önkormányzat azért döntött az őszi kivitelezés mellett, "hogy a kerület, és a főváros lakóinak ne kelljen még egy fél évig a régi, tönkrement járdát, és úttestet használnia. A kivitelező szerencsére hároméves jótállást adott az elkészített munkára, lehívható bankgaranciával. Jó hír: az önkormányzat élt a jótállás adta lehetőséggel, a vállalkozó el is kezdte az út javítását."

És mi történik a 3 éves jótállás lejárta után a kövezettel? Képek a Holló utca járdájáról. kb. 5 évvel az átadás után. Ez a karbantartás dolog a Király utcában sem működik egyébként.

Szép napot,

Rita

ui. Régebben az Erzsébetváros facebook-os oldalára tettem fel a képeimet, de rövid úton letiltottak. Ha nekik jobb így, hogy neked küldöm ...:)

 

Most komolyan, minden VII. kerületi Facebook-oldallal van valami gebasz?