A Panelbajnokság eddigi legizgalmasabb fordulója: most először egy pesti lakótelep áll nyerésre, ráadásul két budaival szemben

2013.08.28. 06:30

kaszás-kelen-káposztás.jpeg

A Főtáv és az Urbanista közös játékának második fordulóját Gazdagrét nyerte, annyi szavazattal, hogy ha az Örs vezér tere két oldala egyesíti is erőit, akkor sem érte volna be az újbudai sztárt.Így Békásmegyer után megvan az újabb döntősünk. Na de ki lesz a harmadik? Csütörtök délig eldől.

Pest most először bizonyíthat!

Káposztásmegyer ugyanis egyelőre vezet Kelenföld és Kaszásdűlő előtt. Persze az állás még változhat, csak rajtatok múlik, ki jut tovább a döntőbe. Augusztus 29-én délig szavazhattok, hogy a III. vagy a XI. kerület indíthasson egy második játékost is, vagy esetleg Pest is labdába rúghasson végre.

Jöjjön rövid leírás a három versenyzőről, aztán mondjátok meg itt, melyiket szeretitek a legjobban!

Káposztásmegyer

Káposztásmegyer nem egy korábbi település helyén, hanem zöldmezős beruházásként épült a 80-as években. Az eredetileg húszezer lakásra tervezett telepből csak hatezer készült el a rendszerváltásig, amikor leállt a fejlesztés. Ezt alighanem senki sem bánja, azt már inkább, hogy a hozzá tervezett metrókapcsolat még mindig nem készült el (egy hónapja 2019-es átadás merült fel). Ennek ellenére fel van tárva a terület villamossal, buszokkal és vonattal is. Két ütemben épült, a második talán a legkorszerűbbnek nevezhető a szocializmusban épült lakótelepek közül. Legismertebb épülete ma alighanem az AquaWorld.

Káposztásmegyer többször felbukkant az Urbanistán is, de van egy csomó kapcsolódó hír róla az ittlakunk.hu oldalán is.

Történetéről a Wikipedián és itt olvashattok. Káposztásmegyer II.-nek saját Facebook-csoportja is van.

Szereted a Káposztásmegyeri lakótelepet? Szavazz rá itt!

Kaszásdűlő

Ahogy Káposztásmegyernek, Kaszásdűlőnek is arra utal a neve, hogy korábban csak mezőgazdasági célra használták a területet, ahol épült. A viszonylag kicsi - mintegy 3500 lakásos - telep nevezetessége a közelmúltban odatelepült MTV székháza, na meg Budapest legmagasabb építménye, melyről nem is olyan rég esett szó nálunk. Gyorsvasúti kapcsolatát a HÉV adja, de közvetlen buszkapcsolata van Újbudával és  belvároson át Kőbányával is.

Kaszásdűlő híreiről itt olvashattok többet az ittlakunk.hu oldalán vagy ezen a Facebook-oldalon, leírást a Wikipedia-szócikkben találtok róla.

Szereted a Kaszásdűlői lakótelepet? Szavazz rá itt!

Kelenföld

A kelenföldi lakótelep igen sokszínű (mint ahogy Kelenföld is az), 1966-ban épültek az első, 1983-ban az utolsó házai. A városközpont történetét Papp Géza foglalta össze a hg.hu-n, de érdemes a vonatkozó Wikipédia-szócikket is elolvasni. Közlekedési kapcsolatai most sem rosszak, de hamarosan még jobb lesz, hiszen a Bikás-park legtöbbet azzal szerepel a hírekben manapság, hogy a 4-es metrő megállójának megnyitásával párhuzamosan teljesen megújul. Kelenföldi híreket bővebben itt találtok az ittlakunk.hu oldalán.

Amúgy emlékezte? Az északi része bekerült a tavalyi városnegyed-bajnokságba, sőt tovább is jutott a középdöntőbe. Vajon a központi része is ilyen népszerű? 

Szereted a Kelenföldi lakótelepet? Szavazz rá itt!

Mennyibe kerül?

Az Index remek összehasonlító grafikonja a budapesti panellakások négyzetméterárát mutatja. Eszerint Kaszásdűlő (158 ezer) és Káposztásmegyer (156 ezer) nagyjából egy szinten van, míg Kelenföld valamivel drágább (190 ezer). /A térkép jobb széle sajnos lelóg, ennél kisebb méretben nem tudtam beágyazni sajnos./

Aktuális bajnoki hírek

Kíváncsi vagy, meddig lehet szavazni, mikor jön a kedvenced vagy épp milyen eredményt ért el? A lakótelep-bajnokság jelenlegi állásáról, eredményeiről és a jövőbeli alakulásáról itt találtok bővebb infót.