Keresés

63 találat az Indexről, és a környékéről.

Egy repülőtér és egy koncertterem szerelemgyermeke

Egy repülőtér és egy koncertterem szerelemgyermeke

2018.06.07. 11:22 Módosítva: 2018-06-07 20:31:59
Az Újpesti Piac olyan lett, mint a látványterveken ígérték, és már ott is tetszett. Gigantikus lépcsőház, furcsa színek, tök jó betonminták.

2014 július 18., 08:00

Az Újpesti kocsiszín Angyalföldön és az Angyalföld kocsiszín Újpesten...

A Kispesti Textilgyár egy korabeli képeslapon (forrás: Wikipédia)
Amikor a múltkori posztban írtam Rákospalota-Újpest vasútállomás hovatartozásáról, azt hittem, valami nagy érdekességet mutatok nektek, de amiket küldtetek kommentben és levélben, azok messze felülmúlták az én sztorimat (csak zárójelben jegyzem meg, hogy azóta bebizonyosodott a gyanúm, miszerint a fenti vasútállomás egy időben biztosan Újpesthez tartozott - pl.

2013 szeptember 24., 16:03

7 különleges panellakás a hazai ingatlanpiacról. A hatméteres belmagasság, a csigalépcső vagy a szauna lep meg jobban?

2013 augusztus 28., 06:30

A Panelbajnokság eddigi legizgalmasabb fordulója: most először egy pesti lakótelep áll nyerésre, ráadásul két budaival szemben

A Főtáv és az Urbanista közös játékának második fordulóját Gazdagrét nyerte, annyi szavazattal, hogy ha az Örs vezér tere két oldala egyesíti is erőit, akkor sem érte volna be az újbudai sztárt.Így Békásmegyer után megvan az újabb döntősünk.

2012 november 27., 17:17

Budapesti önkormányzatok a Facebookon. A lakosság 1%-át sem éri el legtöbbjük, a XII. és a IV. kerület viszont igen erős

  Pár napja egy nagyon különös levéllel lepett meg Palotabarát, a BPXV bloggere, aki

2012 augusztus 9., 12:18

Kézdivásárhely forradalmasítja a Facebookot. Olyan oldalt készítettek, amilyen másnak nincs (Frissítve!)

Úgy gondoltuk néhány ismerősömmel, hogy városunknak és a környéknek rengeteg manapság nem megfelelően kezelt értéke van, és meg szerettük volna találni, hogyan lehet akár a helyi lakosok felé, akár majdani turisták felé megfelelően tálalni ezeket. A projekt kivitelezésének első fázisában néhány helytörténeti művet felhasználva állítottunk össze egy (még mindig folyamatosan bővülő) idővonalat a projekt Facebook profilján.

2011 február 18., 16:41

Milyen legyen Budapest? Tarlós válaszolt

Milyen legyen (lesz) Budapest? címmel rendezett összejövetelt február 17-én a Baross Gábor Társaság, ahová meghívták Tarlós Istvánt és engem is - de én sajnos nem tudtam elmenni (bár ez legfeljebb a sajtósoknak tűnhetett fel), viszont Tarlós ott volt.

2010 augusztus 4., 07:30

Ilyen lesz a siófoki kenyérgyár

  A két építészeti ütemben felépíthető, összesen mintegy 3-5 milliárd forintos beruházást igénylő, 12,5 ezer négyzetméter alapterületű multifunkcionális kulturális épület révén a régió egy olyan intézménnyel gazdagodik, amihez hazai viszonylatban csak a debreceni MODEM, vagy a pécsi EKF-program múzeumi fejlesztései mérhetőek.

2010 augusztus 3., 12:44

Betonteknő mint buszvégállomás

Amikor először láttam külföldön üvegből készült buszmegállókat, nagyon tetszettek: menők voltak, tiszták, dizájnosak.