Magyarország 10 legdrágább eladó háza

Egymilliárddal épp csak fel lehetett kerülni a listára

2014.03.20. 12:52
29 hozzászólás

Régen jelentkezett az Urbanista ingatlansaláta-különkiadással, és még régebben minden magazin, újság és blog kedvenc témájával: a legdrágább eladó házakkal! Úgyhogy akkor jöjjenek most ezek. Végigpörgettem pár hirdetési oldalt a javáért, aztán kirostáltam az egyértelmű félreütéseket, a társasházakat, többlakásos villákat és más projekteket. Kicsit lehűtve magamban a hatásvadászösztönt, a piacon található legalacsonyabb árat vettem előre, ha több helyen is ráakadtam.

Itt van tehát a legjava: 10 rezidencia, családi ház, kastély - vagyis oylan kecók, amelyek tulajdonképpen egyetlen lakást jelentenek. Kellemes nyálcsorgatást hozzájuk - már ha valakinek ezekre indulna be a nyálelválasztása. (Én azt hiszem inkább a törtrészéből vennék egy élhetőbbet.)

Az mindenesetre tanulságos, hogy egy kivétellel mindegyik budapesti (és az is a főváros tőszomszédságában található), a hét budai mellé pedig csak két pesti fért be. Na meg hogy szinte valamennyi vagy száz év körül van, vagy valamelyik száz évvel ezelőtti stílust próbálja utánozni - többnyire sikertelenül. Jellemző az is, hogy többük nem ma került az ingatlanpiacra. Na de lássuk a top 10-et!

10. Villa a XII. kerületben, 950 M

A nyitókép alapján egy magányos tengerparti ház is lehetne, de nem ott van, hanem a XII. kerületben. Ráadásul az ingatlanos szerint természetvédelmi területen.

9. Kastély Csömörön , 1,1 Mrd

Lassan egy évtizede eladhatatlan a lelőtt milliárdos furcsa kastélya. Pedig az erdeti árnak már a felénél tart a mostani. A teljes sztori és még több infó az épületről itt .

8. Villa a II. kerületben , 1,03 Mrd

Ez a 20-as években épült villa tényleg gyönyörű. Most iroda van benne, de a hirdetés szerint visszaalakítható családi házzá. Az árban egy másik villaépület is benne van. Na meg persze ősfák, parkoló miegymás.

7. Palota a VI. kerületben , 1,2 Mrd

Toronyok, erkélyek, kandallók és az egész megfejelve egy új tetőtérrel. Sőt! A hirdetés szerint “mindenoldalán ablakok is vannak”. Pedig azt hittem ebben az árfekvésben már nem viccelnek az ingatlanosok.

6. Villa a II. kerületben 1,25 Mrd

Az egyetlen kortárs dizájnt felmutató villa a listán. Vagy mondjuk úgy az első, amelyik háború utáni stílust enged meg magának. Sajnos külső fotók nincsenek róla, szóval a fene se tudja, milyen valójában.

5. Villa a VI. kerületben 1,3 Mrd

Úgy látszik Pesten csak a Diplomatanegyedben vannak igazán drága magánházak.

4. Kastély a XII. kerületben , 1,52 Mrd

Barokknak mondják. Maradjunk abban, hogy barokkos. Olyan iszonyú megoldások vannak benne, hogy önmagában megérdemelne egy posztot. Azt mondják, “Budapest legszebb háza”. Hááát.

3. Villa a XII. kerületben , 1,8 Mrd

Azt mondják korszerűen felújított. Elhiszem, hogy van benn lift, de ezt a filléres kőoroszlánt minek kellett kitenni egy ilyen drága kecó elé?

2. Villa a II. kerületben , 1,8 Mrd

1992 épült, amikor a hirtelen meggazdagodott nagyvállalkozók nagyvonalúan szórták a pénzt. Ahhoz képest sokkal visszafogottabbnak tűnik, mint több más a listában. Vannak kifejezetten jól kinéző részletei. (Bármilyen furán is hangzik ez egy majd kétmilliárdos kecónál.) Az oroszlánok itt sem maradhattak el.

1. Szivattyúház az I. kerületben, 2,48 Mrd

A végére maradt egy kakukktojás, mert bár mindenhol családi háznak hirdetik, de nem az - még csak nem is villa vagy kastély. A legtöbben Várkert Kaszinó néven ismerjük, bár mostanában Ybl-villaként hirdetik legtöbbször. A Várkertbazár gyönyörű szivattyúházát   tavaly is ekörül hirdették , de volt idő, amikor még majdnem a dupláját próbálták elkérni érte. Marad az örök kérdés: mi lesz, ha elkészül a Várbazár rekonstrukciója?.

A hagyományos ingatlansaláta hétfőn jelentkezik, és további speckók is jönnek hamarosan, csók.

 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?