Üvegkávézóvá alakítanák az Örs vezér téri gombát. A legmókásabb választási ígéret Zuglóból

2014.04.08. 11:14

2014-04-06 14.02.33

Választások előtt ideális ajándék a közterek felturbózása. Aki komolyan gondolja, az tényleg megújítja a teret, újragondolja, használhatóbbá teszi. Aki olcsóbban akarja megúszni, az lerak pár teherautónyi térkövet és kész. Zuglóban eljutottak a csúcsra: a választások előtt kitettek gyorsan egy képet arról, hogy milyen lenne újratérkövezve az Örs vezér tere.

Már maga az installáció is mókás. Hivatalosan ugye nem kampányplakát, de hogy mi, azt nem tudom. Vasárnap lőttem a képet, de látszik, hogy frissen betonozták be a Sugár elé. Információtartalma gyakorlatilag nincs. Azon kívül, hogy háromszor rá van írva, hogy Zugló, meg kétszer, hogy megújul, az égvilágon semmi nem derül ki róla. Még a dátum is csak oda van maszatolva.

Arról most ne is beszéljünk, hogy egy ilyen gyenge minőségű látványterv bélyegképben is hülyén néz ki, nemhogy ekkorára nagyítva, lássuk inkább a tartalmát. A díszburkolat 12 egy tucat lenne, ha nem lenne rajta egy hatalmas IKEA és SUGÁR felirat, amivel viszont egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Egy önkormányzati látványtervbe már bele van tervezve egy ekkora reklám a burkolaton?

2014-04-05 12.17.16

Viszont a Gomba annál érdekesebb! Az biztos, hogy valamit kezdeni kellene az épülettel, nem csak azért mert jelenleg galambürülék-körzőként funkcionál, hanem mert rémes állapotban van. Pedig éppolyan ikonikus eleme térnek, mint a Móriczon a másik gomba. A képen látható üveggombává alakítása természetesen lehetetlen. 

De jó lenne hozzányúlni. Nem csak ilyen nevetséges kampány-látványtervekkel.