A Dob utca meg van átkozva - letaszítja magáról a burkolatot, mint zombi a földet

2014.05.16. 10:51

 Erdős Rita képei: Megint a Dob utca

Komolyan valami átok ül a környék utcáin. Környék alatt Belső-Erzsébetvárost értem, amit lehet Zsidónegyednek, meg Bulinegyednek is nevezni, de nyugodtan hívhatnánk Burkolhatatlannegyednek is. Talán a talajadottságok ilyen különlegesek? Mint a vízlepergető anyag a cseppeket, úgy veti le magáról a követ itt minden utca. 

A Dobot például tavalyelőtt burkolták, aztán tavaly javították, de mint Erdős Rita (a környék legfőbb Urbanista-tudósítója) képein látható, ismét esedékes lenne. Azt írja:

 

Erdős Rita képei: Megint a Dob utca

 

A Dob utca másfél éve átadott díszburkolatos része egyre aggasztóbban néz ki. A kátyúkat aszfaltozgatják, de az aszfalt is csak 1-2 hétig bírja, most a tönkrement aszfaltjavítást javítják. A dombocskáról is fogy a kockakő, a virágágyásokba nem ültetnek semmit. Pedig volt egy pillanat, amikor örültünk neki, hogy milyen szép lett.

 

Itt egy csomó szomorú kép a galériában:

 

 

Szerintem most már kár ezzel tökölni, ami nem megy, nem megy. Meg kellene nézni, hogyan tudnánk előnyünkre fordítani a különös természeti jelenséget. Teszem azt idehozni köveket, azok a rejtélyes földsugárzás hatására szétesnének, a darabkákat eladhatná az önkormányzat szuvenírnek.

De az is lehet, hogy itt van Földnek valami szívcsakrája. Értik: Dob és Dobogókő! Annyira dobog, hogy leveti a követ magáról. Szerintem ne is próbálják a gonoszok megfojtani a föld szívét most már, hanem inkább adják fel a harcot!

Hogy a Király és a Holló utca miért esik mindig darabokra azt nem tudom, de akinek van valami ezoterikus tippje feltétlenül ossza meg velünk. Ja és valami misztikus magyarázat jó lenne arra is, hogy miért nem ültetik be a virágágyásokat - kösz!