Alighanem ez most a legmenőbb eladó pesti lakás

2015.02.27. 11:14
szepmu
Fotó: Tamás K Photography / Otthontérkép

Oké, már a fekvése is elég penge: szemben a Szépművészetivel, panorámával a Hősök terére. Eközben hátul egy zöld fákra néző terasza is van – nem tudom, mennyire szűrődik be ide Dózsa népének zaja, de akár még egy nyugodt, ejtőzős hely is lehet itt.

Mondjuk a lift hiánya kicsit ront az értékén, de hát egy gyönyörű műemlék villába (lásd keretes írást!) nem lehet csak úgy belebarmolni bármit. Mondjuk én is a harmadikon lakom, és nincs liftünk, szóval engem például nem vágna földhöz, de biztos van, akinek ez kizáró ok. 

Na de ne csak az elhelyezkedést nézzük, gyerünk be.

Mit lehet tudni a házról?

A belső fotókon látható ablakok elárulják, melyik épületről is van szó: a Dózsa György út 100.-ról. Az mondjuk fura, hogy a tetőtér beépítésével párhuzamosan nem újították fel a homlokzatot a ma társasházként működő egykori villán, de persze így is gyönyörű.

Pedig az eredetileg kétszintes épület – amit Benes Imre tervezett – csak 40-ben kapott csak újabb emeletráépítést.

Még több fotót itt találtok a házról, a szóban forgó lakásról pedig a hirdetésben.

Ami miatt különösen tetszik a lakás, az az, hogy a láthatóan hátrányos adottságát, hogyan változtatta előnyére a belsőépítész. Mivel egy igen kiemelt helyen álló műemlék épület padlásteréről van szó, gondolom, nem lehetett csak úgy ablakokat vagdosni meg tereket bővítgetni.

Nézzétek meg, mennyire picik az oldalsó ablakok mindegyik képen. A fényt leginkább felülről kapja a lakás. Emiatt aztán a kétszintesre alakítás is csak nagyon szellősen történhetett. 

A máshol alibiből használt gerendáknak itt funkciójuk van – vagy ha nincs, akkor nagyon merészen bennhagyták olyan helyeken is, ahol ez a tér kihasználását nehezíti. Ez azonban megint csak olyan „hátrány”, ami előnyére vált a lakásnak: elképesztően klassz karaktert kapott.

Még több fotóért kattints a képre!
Még több fotóért kattints a képre!
Fotó: Tamás K Photography / Otthontérkép

A 260 négyzetméteres, 6 szobás kecót jelenleg 123 millióért árulják. Ez 475 000 Ft/m²-t jelent, ami majdnem kétszerese a 264 ezres terézvárosi átlagárnak. Más kérdés, hogy ilyen speciális adottságú ingatlanoknál szinte lehetetlen belőni a piaci árat. 

Külön jó pont a hirdetőnek, hogy profi fotósra bízta a képek készítést, így aztán tényleg menőn néz ki az áru. Még több képet és infót a hirdetésben találtok a lakásról.

[Kösz a tippet, Nikolett!]

Ha nem akarsz lemaradni az Urbanista-posztokról, kövesd a blogot FacebookonTwitteren, vagy kattints a követésgombra a szerző neve alatt.