Most kiderül, melyik a legmenőbb budapesti városrész

Városnegyed-bajnokság 2014/2015 döntő

2015.11.21. 07:31
FotorCreated

Elérkeztünk a finishez az Urbanista és az Otthontérkép közös játékában.

A 17 selejtező győztesei, és a két vigaszágas (a legtöbb szavazatot kapott második helyezettek) csaptak össze a két elődöntőben.

A döntőbe pedig a két elődöntő első és második helyezettjei jutottak be. Most már nincs más hátra, mint a teljes Budapestre kiterjedően felmérni, hogy melyik városrésznek a legnagyobb és egyben a leglelkesebb a tábora.

Az első, északi elődöntőt ugye Újlipótváros nyerte meg, a második, szintén továbbjutó helyre pedig Rákospalota kvalifikálta magát.

Míg a második, déli elődöntőt a korábban hatalmas csalódást okozva, a selejtezőből az elődöntőbe csupán vigaszágon bejutó Wekerletelep nyerte meg (a három évvel ezelőtti, első bajnokságon ők végeztek a döntőben a második helyen).

A második (így szintén a döntőbe jutó) pedig meglepetésre Csepel-Erdőalja. A hajrában beelőzték a selejtezőkben papírformát borítva Wekerlét legyőző Gubacst és a múltkori sampion József Attila-lakótelepet is.

Vagyis a final four abc-sorrendben:

láb

Csepel-Erdőalja
Rákospalota
Újlipótváros
Wekerletelep

Kedves olvasóink, nincs más dolgotok, mint, hogy szavazzatok a kedvenceitekre. Mint korábban, most is mindenkinek csupán egy szavazata van. Csalni nem érdemes, hiszen nyereményt nem sorsolunk, csupán a dicsőségre megy ki a játék.

Azt meg ugye senki se szeretné, ha nemtelen eszközzel győzne a kedvenc városrésze.

Az utolsó cikkben már csak ünnepélyesen eredményt hirdetünk és a gálaesten a döntőbe jutott városrészek híres lokálpatriótái szórakoztatnak. Például Újlipótból Hajós András vidám kuplékat énekel, a részben a Wekerlén forgatott Barátok közt sztárjai pedig egy pantomim előadás keretében ábrázolják Budapest fejlődését.

(Csak vicceltem, de ha ezek után bejelentkezik a Hajós, hogy szívesen énekelne kuplékat a gálán, vagy a Barátok köztesek, hogy pantomimoznának, megoldjuk.)

No, de a tréfát félretéve, irány szavazni!

Melyik Budapest legmenőbb városrésze?

  • 3922
    Wekerletelep
  • 3505
    Újlipótváros
  • 2667
    Csepel-Erdőalja
  • 1465
    Rákospalota