Melyik a 10 legfelháborítóbb épületre szerelt reklámháló?

2016.11.09. 11:22

Egy időben elég sokat harcoltunk az építési hálók ellen: pár éve a várost ellepték a kamufelújítások kamuállványai (na jó, ne legyünk igazságtalanok, voltak valódi felújítások valódi állványokkal is). Ezeken rendre hatalmas hirdetések jelentek meg. A kamuállványok ellen olykor egész sikeresen vettük fel a harcot, volt, ahol néhány nappal a posztolás után eltűnt a csúfság.

Azóta sajnos romlott a helyzet. Úgy tűnik, ma már alibifelújítás sem kell, hiszen egy hatalmas molinót kamuállvány nélkül is ki lehet tenni bármelyik gyönyörű homlokzatra, Budapest bármely pontján, függetlenül attól, hogy az mennyire fontos városképi szempontból.

Persze attól, hogy szabályosak és nem sértenek semmilyen törvényt, a jó érzésű, városát szerető embert még nagyon is zavarhatják ezek. Na jó ne általánosítsunk: engem például nagyon zavarnak. András nevű olvasónkat azonban még nálam is jobban.

Ő ugyanis egy ilyen mögött lakik, s mint írja:

November eleje óta lakásom Erzsébet tér felé néző ablakaiból és erkélyéről csodálhatom a folyamatos nappali ködöt, illetve sötétedéstől a  reklám reflektorainak köszönhetően az éjszakai lidérces derengést, ami megfelelő szélviszonyok esetén stílusos akusztikai aláfestést is kap.

Ehhez néhány fotót is mellékelt. Ilyen szép most a kilátás tőle a Kiskörútra:

Bár kevesen lakunk ilyen csúfság mögött, azért biztosan sokunkat felháborít egy-egy ilyen rondaság, amelyekhez képest egy óriásplakát apró szeplő. Úgyhogy gondoltam itt az ideje összeszedni a legrondább, legéktelenkedőbb, legfelháborítóbb, a városkép szempontjából legbosszantóbb homlokzatra telepített reklámhálókat! Elég sokat veszített már a budapesti városkép, legalább szánt szándékkel nem kéne elcsúfítanunk azt, ami megmaradt.

Segítsetek! Titeket melyek bosszantanak a legjobban? 

Mely épülethomlokzatot vagy utcaképet sajnáljátok legjobban? Küldjetek róla fotót és pár sort kommentben, vagy az urbanista@index.inda.hu címre. Bár az Urbanista (és a probléma is) legtöbbször fővárost érinti, természetesen jöhetnek más magyar városokból is a tippek!

Érdekel a budapesti városkép? Kövesd az Urbanistát a Facebookon!