Bauhaus-kiállítás nyílik a Nemzeti Galériában

Itt az Urbanista programajánlója

2019.03.22. 18:39 Módosítva: 2019.03.22. 22:10

Kezit csókolom, ismét beizzítom a hétvégi programajánlót, ami jó ideje téli álmát aludta. Eltöröltem az időkorlátot, és mindent idepakolok, ami épp aktuális, és szembejön város vagy építészet témában. Félkövérrel szedtem az újdonságokat (persze most még minden újdonság, de a következő programajánlóban már ennek is lesz jelentősége). Kellemes böngészgetést!

AKTUÁLIS

03.26.K.16:00. Iparművészek • Tervezőművészek | könyvbemutató. Pesti Vigadó étterme . Az MMA Kiadó új sorozata P. Benkő Ilona keramikusművész, Mezei Gábor bútortervező, Németh János keramikusművész bemutatásával indul. Részletek. (A kiadó legutóbbi témába vágó könyvéről itt írtam.)

03.28.CS. – 07.28.V. Weininger-kiállítás az MNG-ben . A Bauhaus alapításának századik és Weininger Andor születésének százhuszadik évfordulója alkalmából a művész hagyatékából válogatott kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Galériában. A New Yorkban elhunyt művész alkotásaiból 2002-ben nyolcvan mű és ugyancsak nyolcvan kisebb vázlat került a galéria gyűjteményébe; az anyagból most először látható válogatás, Absztrakt revü címmel. Részletek. (A Bauhaust amúgy sok felé ünneplik Budapesten, például a Budapest100 központi témája is ez lesz.)

04.01.H. 16:30. Séta a Fiumei úti sírkertben Kossuth Lajos temetésének 125. évfordulójára, Hermann Róbert vezetésével. Ekkor nyílik egy kiállítás is a témában. Facebook-esemény .

MÁR MEGNYÍLT, MÉG LÁTOGATHATÓ  (>>>eddig)

( > > > 03.24.V.)  Dévényi Sándor építész kiállítása. Pesti Vigadó. Bővebben. (Legutóbbi alkotásáról itt olvashattok.)

(>>>04.28.V.)  Az élet házai | Halhatatlan zsidó temetők | Klein Rudolf fotói. Műcsarnok. Bővebben.

Még több programért kövess Facebookon vagy Instagramon!