Valér
4 °C
8 °C

Marsi, Palik és a babakötvény

2006.01.16. 07:42
Orbánt mindig félremagyarázzák, ezt tesszük most mi is. Mert mit is mondott a hétvégén? Hogy az adórendszer magyarellenes. És igaza van. Mert milyen az az adórendszer, amelyikben ugyanannyit fizet a magyar, mint a nem magyar. De meg is fordítható a kérdés, magyarbarát-e a mostani adórendszer. Nem. Hát hogy lehetne az, amikor Semjén Zsoltnak ugyanannyi adót kell fizetnie mint Zoltai Gusztávnak? Sőt, még Palik Lászlónak is ugyanúgy kell kiszámolnia az adóját, ami azért tényleg felháborító, a magyarság szellemi és erkölcsi romlásának végső jele. És gondolhatnánk akár arra is: Orbán bevezetné a cigányok pótadóját, de erre gondoljon Kende Péter.

ők házasok, nyilván jól járnának a családi adózással, rá is szorulnak rendesen
A volt miniszterelnök egyébként nyilván arra gondolt, hogy az adórendszer nem ösztönöz szaporodásra, tehát akadályozza a magyarság fejlődését, gyarapodását. Bár akinek adótábla kell a fajfenntartáshoz, forduljon szexuálpszichológushoz, vagy kérdezze meg adóügyi biztosát, gyógyszerészét. Esetleg Palik Lászlót, aki nem bírt ki két hetet, hogy ne szerepeljen, hamár leszerepelt, úgyhogy kiszivárogtatás formájában előrehozták a bejelentést: Marsi Anikó terhes. Egy ország izgul, pedig ők házasok, nyilván jól járnának a családi adózással, rá is szorulnak rendesen.

Tehát az adórendszer magyarellenes, megváltoztatják, Marsi-Palik kaszál. És kaszál egyébként is, hiszen amit a Medgyessy-kormány véghez vitt az egy "soha nem látott szociális kárpótlás és kiigazítás", amire a Gyurcsány-kormány még rá is tett egy lapáttal: hozzányúlt azokhoz az intézményekhez, amelyek újratermelik az igazságtalanságokat. Ha Marsi és Palik hozzárakja a családi adójához a kifutó kormány által megduplázott, alanyi jogon járó családi pótlékot, az olcsó gázt és a kormányváltás esetén olcsóbbodó villanyt, futja egyből mindenre, még benzinre is Dakarig. A gyerek pedig babakötvénnyel kezdi az életet, negyven rugó, ami még kamatozik is jó sokáig.

Mert mindez mindenkinek jár, alanyi jogon. Akár magyar, akár nem. Aztán majd jön májusban Almunia, és jól rendet rak. Addig lehet tapsolni a lóvét el.