Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Győzike vezeti a Névshowrt

2005.09.18. 08:07
Rudi Zoltán az Index birtokába került, ám a szerverre ismeretlen okok miatt fel nem került blogbejegyzése szerint a Magyar Televízió döntéshozói a tévések által évtizedek óta megszűntnek vélt képernyőbizottság által elkaszált Hajdú Péter távozása után az RTL Klub saját nevelésű sztárja, ifjabb Gáspár Győző átszerződtetésével töltötték be a köztelevízió legnépszerűbb, Névshowr című produkciójának megüresedett műsorvezetői posztját. "A piacon már bizonyított" médiaszemélyiségtől a finanszírozási gondokkal küzdő köztelevízió nézettségi mutatóinak javulását várják.

Buksi elrablása talán tényleg durva volt
Problémát korábban csak az okozott, hogy Győzike eleinte hallani sem akart a dologról. Még a feleségének, Bea asszonynak felkínált kulturális főszerkesztői poszt - Kopper Judittal és Görög Athénával együtt szerkeszthette volna a Zárórát, és a képernyőn is feltűnt volna a Kultúrházban Erdélyi "Superman" Zsolt oldalán - sem hatotta meg a Romantic frontemberét. "Ne cigányozzon, akinek kicsi a farka!" - hárította el a salgótarjáni rapper a kultúrpolitikai mérföldkőnek szánt felkérést.

"Buksi elrablása talán tényleg durva volt egy kicsit, sajnálom Győzike kislányát, de hiszen a nézők győztek, nem én..." - lamentál Rudi a titkos blogbejegyzésben, amelyet végül nem hozott nyilvánosságra - "...a lényeg hogy ne csak a Népszabadság közeli RTL-ről lehessen elmondani, hogy közszolgálati, és hogy kasszasikerekre képes. Hajrá MTV." Győzike tíz nap után megtört, aláírta a szerződést, és nemsokára Buksi is megkerült. Rudi egyébként etikátlannak tartja hogy a Blikk az eset kapcsán "sovány és koszos" kutyáról cikkezett, pedig "a Bojtár utcában rendesen etettük".

Őszerinte a kutya sem kíváncsi a kormányhíradónkra
A személyeskedő felhangoktól sem mentes kéziratból kiderül az is, hogy a tévéelnökre erős nyomás nehezedett az ügyben: a menesztett "Medgyessy-fiúk" kiszivárogtatták munkásszállóbizniszét, a Síszövetségben is lázadást szerveztek ellene, "Baja Feri" pedig az egyik vidéki konferenciaközpont elsötétített bowlingpályáján tartott rendszeres munkamegbeszéléseiken már nem csak a hírműsorok "szoclib" szerkesztési elveit sulykolta, de egyre hangosabban eredményt követelt, húzóműsorok nélkül ugyanis "őszerinte a kutya sem kíváncsi a kormányhíradónkra".

Pedig a bejegyzését "rudizoli" aláírással szignáló elnök kezdetben nem is tartotta jó ötletnek Győzikét, aki szerinte "túl harsány és tenyérbemászó", de András (Simon, a műsorszolgáltatásért felelős alelnöke) végül meggyőzte, hogy amellett, hogy végre lesz közszolgálati roma médiaszemélyiségük, Gáspár náluk is "afféle jolly jokerré nőheti ki magát", a Névshowr mellett a Kékfényben, a Deltában és a Nagy Könyvben is kipróbálhatják, sőt "ha az AGB nálunk is annyira szereti, mint a konkurenciánál, a nőgyűlölő Pálffy mellé is beültethetjük a Híradóba, pedagógiai célzattal".

A nőgyűlölő Pálffy mellé is beültethetjük a Híradóba
Amennyiben a friss Jimmy-emlékdíjas Győzike a közszolgálati televízión is bizonyít, Rudi nem tartja kizártnak további médiasztárok "visszaállamosítását" sem: szűkkörű megbeszéléseken szóba került többek között Majka, Anettka, Balázs Pali, Kiszel Tünde, Schobert Norbi, Geszti Péter és Kozsó neve is. A Szabadság térről kiszivárgott webnaplótöredék keltezésének másnapján Schobert Norbi kutyájának, a négyéves kan golden retriever Szultánnak nyoma veszett, Rubint Réka azóta nassol, a Telesport szerkesztőségében pedig mindenki idegbeteg.