Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Nigériai levél Gyurcsánytól

2005.11.14. 12:45
Az Európai Unióban Spanyolország és Hollandia után Magyarországon is megjelent a "nigériai levél" néven ismert csalás, melynek során a bűnözők több ezer e-mailt postáznak szét kecsegtető üzleti lehetőséget ajálva, majd rászedve áldozataikat. A hazai eset különlegessége, hogy a tettesek a miniszterelnök nevével visszaélve próbálkoznak. Az alábbiakban teljes egészében közöljük a csalók levelét.

Feladó: fleto@freemail.hu
Tárgy: Sürgős üzleti tranzakció

Tisztelt Uram!

Elöljáróban kérem, hogy kezelje bizalmasan levelem tartalmát. A dolog jellegénél fogva legféltettebb üzleti titkunkat képezi, és maximális diszkréciót igényel. Becses személyét egy régi üzlettársam ajánlotta, aki meg van győződve hozzáértéséről és megbízhatóságáról, ezért egy nagyszabású és sürgős üzleti tranzakcióban való részvételre szeretném tisztelettel felkérni.

Gyurcsány Ferenc vagyok, Magyarország miniszterelnöke. Amint a tömegtájékoztatásból is értesülhetett róla, nevemet korábban összefüggésbe hozták a Kereskedelmi és Hitelbanknál kirobbant úgynevezett brókerbotránnyal, amelyben több milliárd forint eltűnése után nyomoznak. Noha a nyilvánosság előtt sikerült tisztáznom magamat, az ilyen és hasonló vállalkozásaimból származó tekintélyes vagyon külföldi befektetését végző offshore cég a megnövekedett hatósági és médiaérdeklődés miatt kénytelen volt felfüggeszteni tevékenységét, és miniszterelnökként én sem járhatok el közvetlenül ezekben az ügyekben.

Ezért kérem a diszkrét segítségét jelentős összegű készpénz, egészen pontosan 3.500.000.000 (Hárommilliárd ötszázmillió) magyar forint külföldre juttatásában. Üzlettársaimmal megegyeztünk abban, hogy szolgálataiért és a tranzakcióval kapcsolatos költségek ellentételezéseként a kérdéses összeg 25 százalékát ajánljuk fel Önnek, ez a sikerdíj már abban a pillanatban realizálható, hogy a kérdéses összeg megjelent az Ön bankszámláján. Önnek nincs más teendője, mint az összeg fennmaradó részét az általunk a későbbiekben részletezett módon és helyekre továbbítani. Ne feledje, ez az Ön számára semmiféle kockázattal nem jár, és amennyiben sikerrel jár a tranzakció, a jövőben rendszeresen igényt tartunk majd szolgálataira, hasonló kondíciók mellett.

A tranzakció elindításához mindössze néhány adatra van szükségünk, kérem hogy postafordultával írja meg nekünk vállalatának nevét és címét, telefonszámát, mobiltelefonszámát, bankszámlaszámát és hitelkártyaszámát, illetve saját és a környezetében élők pártpreferenciáit választókörzetek szerint. Amennyiben ajánlatunk felkeltette az érdeklődését, hamarosan megkeressük Önt, beavatjuk a projekt részleteibe, és a tranzakció akár tíz banki napon belül realizálódhat. Ne feledje, ez egy egyszeri lehetőség, reméljük hogy ezúttal sem kell csalódnunk Önben.

Tisztelettel üdvözli,
Gyurcsány Ferenc