Álom és puskapor

2005.12.04. 11:24
Ezt a programot azért kicsit későbbre vártam. Ezt nehéz lesz már überelni: Orbán olyan világot teremtene – ha mi is úgy akarjuk –, ahol a fiatalok összes álma teljesül. Az összes. Hát hogyisne akarnánk! Ha már a Roxfort varázslóiskolába nem vettek fel, elég lesz a Fideszre szavazni, és ugyanott vagyok, sőt még varázsolni se kell, csak álmodni. És az álom belülről megkopogtatja a képernyőt, aztán kilép belőle, odajön a fotelhez, letérdel… és ehhez csak oda kell adni a kulcsot a puskaporszakállúnak.

ha becsukná a száját, akkor kevésbé lenne büdös
Vagy többet kell aludni, lehetőleg fel se ébredni, és akkor az álom lesz a valóság.

Mondjuk azt nem tudom, hogyan teljesülnek majd a fiatalok azon álmai, amelyek más fiatalok álmaival kölcsönösen kizárják egymást. Például egyes fiatalok az ilyen program hallatán tapsra fakadnak, mások viszont tüsszentenek, köpnek egyet a földre, és remélik, hogy a másikak mielőbb felébrednek, és abbahagyják a puskaporszag álmodását. Egyes fiataloknak az az álmuk, hogy puskaporszagról kiabáljanak nekik, másik fiatalok meg úgy gondolják, ha becsukná a száját a kiabálós csávó, akkor kevésbé lenne puskaporszag meg általában büdös, és pont ettől aludnának jobban.

A régi prófétáknak könnyebb volt. Ők is megígértek fűt-fát, illetve pontosan az összes álmot külön-külön mindenkinek, de semmiképp sem jövőre és ugyanide. Vagy ha volt ilyen hülye próféta, akkor meg is kapta a magáét: viccekben sem maradt fenn a neve. Meg bizonyára jól elverték másnap, ébredés után.