A tanárom azt mondta, sose leszek kettesnél jobb. De nagyot tévedett

Viki elveszett volna Magyarország számára, de önkéntesek segítségével ma már példát mutat a környezetének, és érettségire készülve, már ő is gyerekeket oktat. Tanár szeretne lenni. Rengetegen vannak hozzá hasonló helyzetben.

Az encsi kistérségben hétköznapi emberek tucatjai zárkóztatnak fel hátrányos helyzetű, elsősorban cigány tanulókat. Ezek az önkéntesek a hétvégéiket azzal töltik, hogy Budapestről és más helyekről Borsodba utaznak, és a helyi tanodákban reggeltől estig a hétköznap az iskolában lemaradó gyerekekkel foglalkoznak. Sikersztori az övék, tavaly a Szociális Innováció Alapítvány InDaHouse Hungary csoportja megkapta a Jószolgálati díjat is.

A Jószolgálat-díjat 2016-ban alapította a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány Magyarország 7 nagy segélyszervezetével szakmai partnerségben. A díj a társadalom által jelölt, önkéntesen vagy hivatásszerűen végzett, példaéertékű szociális munkákat díjazza évről-évre. Célja, hogy a díjazottak munkásáágának bemutatásával inspiráló példákat állítson az emberek elé és minél szélesebb körben felhívja a társadalom figyelmét a rászorulók iránti közös felelősségvállalásra.

Ha ismer olyanokat, aki a környezetében kiemelkedően tesznek a rászorulókért, jelölje őket a joszolgalatdij.hu/jeloles oldalon 2018. január 31-ig!