Judit
3 °C
7 °C

A tanárom azt mondta, sose leszek kettesnél jobb. De nagyot tévedett

Viki elveszett volna Magyarország számára, de önkéntesek segítségével ma már példát mutat a környezetének, és érettségire készülve, már ő is gyerekeket oktat. Tanár szeretne lenni. Rengetegen vannak hozzá hasonló helyzetben.

Az encsi kistérségben hétköznapi emberek tucatjai zárkóztatnak fel hátrányos helyzetű, elsősorban cigány tanulókat. Ezek az önkéntesek a hétvégéiket azzal töltik, hogy Budapestről és más helyekről Borsodba utaznak, és a helyi tanodákban reggeltől estig a hétköznap az iskolában lemaradó gyerekekkel foglalkoznak. Sikersztori az övék, tavaly a Szociális Innováció Alapítvány InDaHouse Hungary csoportja megkapta a Jószolgálati díjat is.

A Jószolgálat-díjat 2016-ban alapította a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány Magyarország 7 nagy segélyszervezetével szakmai partnerségben. A díj a társadalom által jelölt, önkéntesen vagy hivatásszerűen végzett, példaéertékű szociális munkákat díjazza évről-évre. Célja, hogy a díjazottak munkásáágának bemutatásával inspiráló példákat állítson az emberek elé és minél szélesebb körben felhívja a társadalom figyelmét a rászorulók iránti közös felelősségvállalásra.

Ha ismer olyanokat, aki a környezetében kiemelkedően tesznek a rászorulókért, jelölje őket a joszolgalatdij.hu/jeloles oldalon 2018. január 31-ig!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?