Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Egy nehéz időszak végéhez közeledünk - az operatív törzs május 30-i tájékoztatója

Lakatos Tibor rendőrezredes, az operatív törzs vezetője elmondta, egy „hosszú időszak vége felé közeledünk; ez az időszak a járvány és a tömeges megbetegedések megelőzéséről szólt”, de hamarosan minden állampolgár visszakaphatja a jogait az utazásra, a rendezvények, éttermek látogatására. „De ez nem jelenti azt, hogy ne kellene betartani a védelmi intézkedéseket”, például a távolságtartást és a maszkviselést, mert így megelőzhető, hogy a járvány második hulláma komolyabb problémát okozzon.

Dr. Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa ezután

MESÉT MONDOTT.

Történetének címe Egy nap volt, és arról szólt, ahogyan egy ápoló április 10-én felkelt, munkába indult, ott ellátta a betegeket, mindent fertőtlenített, orvosokkal, pszichológusokkal, gyógytornászokkal tartotta a kapcsolatot, eközben kisebesedett a bőre a maszktól, és a nap végére nagyon elfáradt. „Köszönjük neki ezt a napot. Meg a többit is” – zárta történetét Szlávik.

Mivel holnap gyereknap lesz, Gál Kristóf „Isten éltesse a gyermekeket” felkiáltással köszönt el a kedves nézőktől és mesehallgatóktól, majd elmondta, Pünkösd miatt legközelebb kedden tart tájékoztatót az operatív törzs.
Szlávik János, Lakatos Tibor és Gál Kristóf május 30-i tájékoztatója.

A sajtótájékoztatót ismertető összefoglaló cikkünket itt olvashatja.

Az MTVA adását az RTL Klub segítségével közvetítjük.