Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Itt a trafikmutyi-térkép

2013.04.30. 17:09

Áttekintő térképet készített a gyanúsan kiosztott dohánykoncessziókról a trafikmutyi.cafeblog.hu. Az egyes településekre kattintva megtudhatjuk, kik nyerték a trafiküzemeltetési jogot, milyen érdekcsoporthoz tartoznak, és átalában az is kiderül, hogyan kapcsolódnak a Fideszhez.

A főként az olvasók információira támaszkodó adatbázisból kiderül, hogy sokszor nem helyi, és dohánykereskedelemmel eddig nem foglalkozó cégek nyertek a pályázaton, ha pedig mégis helyiekhez kerültek a trafikon, akkor a polgármesterek, alpolgármesterek és atyafiságuk lett a haszonélvező. Ha valaki sok koncessziót nyert, százmillió forint is befolyhat hozzá anélkül, hogy egy szál cigarettát eladott volna.


Trafikmutyi - A Te kedves egészségedre! nagyobb térképen való megjelenítése

Ahogy az Index kedden megtudta, a sok más ismert név mellett a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának, Gyulay Zsoltnak a sógora is elnyert két trafikpályázatot a 3. kerületben. Szerencsésen alakult a koncessziók kiosztása a miskolci önkormányzat fideszes tagjainak számára is: ők és családtagjaik a trafikok egynegyedét üzemeltethetik. Jól járt a Fidesz-közeli CBA-csoport és a trafiktörvény kialakításában kezdetektől résztvevő Continental Dohányipari vállalat is.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!