Az apa ájulása miatt tolódhat a szigetszentmiklósi gyerekkínzási ügy lezárása

2017.06.21. 14:42

Arra lehetett számítani, hogy a Fővárosi Ítélőtábla csütörtök reggel kihirdeti a jogerős ítéletet az elhíresült szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügyben, és eldől, hogy marad-e a hatályban a fordulatos előzmények után idén februárban kihirdetett 13-13 év fegyház mindkét szülőnek

Az ítélőtáblán két tárgyalási napot írtak ki, június 21-et és 22-ét. Szerda reggel zárt tárgyalásról döntött a tanács a gyerekek védelme miatt, csak az ítélethirdetés lesz majd nyilvános. Az apa, K. Rudolf fizikai és mentális állapota jól láthatóan nagyon sokat romlott az utóbbi időben, olyannyira, hogy szerdán - még a zárt tárgyalás elrendelése előtt - a tanácselnök bíró rá is kérdezett, milyen betegség okozza ezt, amire K. nem adott érdemi választ.

A jegyzőkönyvbe végül bediktálta a bíró, hogy a vádlott a kérdésekre (például tudja-e, hol van) odaillő válaszokat ad, a szituációval tisztában van, de nagyon lefogyott, "botorkáló a járása", és szemmel láthatóan kifejezetten rossz egészségi állapotban van. Az anyán nem látszott változás.

Szerdán kora délután az ítélőtábla a honlapján közzétette: a június 22. napjára kitűzött ülést nem tartják meg. A sajtóosztály munkatársától úgy tudjuk: várhatóan szeptemberben folytatódik a per, és bizonyítást vesznek fel.

Az egész országot felkavaró gyerekkínzási botrányt a Blikk robbantotta ki még 2013 novemberében, amikor a birtokába került vádiratra hivatkozva arról írt, hogy a pár éveken át kínozta, rendszeresen megerőszakolta és verte három gyerekét, fekáliát, bogarakat és patkányt is etettek velük.

A Blikk most úgy értesült, hogy a szerdai zárt tárgyalás alatt a vádlott apa elájult a bíróságon, és először még magához térítették, de utána olyan rossz állapotba került, hogy szeptemberre halasztották a folytatást.