A BKV igazgatóságát és fb-jét is leváltják

2009.09.02. 18:22 Módosítva: 2009.09.02. 18:57
Visszahívják a BKV igazgatóságának és felügyelőbizottságának tagjait. Az új igazgatóságot a kormány delegáltja vezetné a jövőben - jelentette be Demszky Gábor a több mint kétórás szerda délutáni koalíciós egyeztetést követő tájékoztatón. Lehet, hogy az MSZP eddigi embereit küldi újra a testületekbe.

Az SZDSZ nem zárkózott el attól, hogy a felügyelőbizottság elnöki posztját átadják a Fidesznek - közölte az egyeztetés után a főpolgármester. Demszky Gábor, valamint egy külön megtartott másik tájékoztatón Steiner Pál MSZP-frakcióvezető és John Emese SZDSZ-frakcióvezető is megerősítette: abban még vita van köztük, hogy a BKV felügyeletét, amelyről Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes lemondott, miként lássák el.

Találtak egy felelőst

Egy hétfőn hibásan megjelent sajtóközlemény miatt (ahogy azt előre jelezték is) szerdára egy fej lehullott a BKV-nál. Megállapították, hogy a felügyelőbizottság pénteki üléséről megjelent téves tájékoztatásért az ülésekkel kapcsolatos munkát szervező Molnár György a felelős, aki mulasztása miatt végkielégítés nélkül közös megegyezéssel távozott a cégtől.

A főpolgármester elmondta, hogy a megbeszélésen az SZDSZ jelezte, elképzelhetőnek tartják azt is, hogy egy újabb főpolgármester-helyettest válasszanak a közlekedési területre. Steiner Pál szerint jelenleg ez a feladat visszakerült a főpolgármesterhez. Megjegyezte, nem kizárt, hogy a szocialisták újból a jelenlegi tagokat jelölik az igazgatóságba és a felügyelőbizottságba.

Az igazgatóság és az fb leváltása nem meglepetés, az ezzel kapcsolatos konszenzus már az egyeztetés előtt látszott. A délutáni tárgyalások kérdése inkább az volt, sikerül-e megtalálni Hagyó Miklós utódát. Mint megírtuk, a BKV szakmai irányításáról lemondott Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes székébe minden nagyobb fővárosi párt más pártbelit ültetne. A vezetéssel járó felelősséget egyelőre senki sem akarja magára vállalni, ebben úgy látszik továbbra sincs elmozdulás.