2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Tarlós utánanézett a BKK működésének

2012.09.19. 09:22

A Főpolgármesteri Hivatal belső ellenőrzési osztálya vizsgálta a BKK működését. A dokumentum konkrét jogi intézkedéseket és személyi felelősségre vonást senkivel szemben nem javasolt, olvasható a fővárosi önkormányzat szerdai közleményében.

Tarlós István főpolgármester a vezetői értekezleten a jelentést megtárgyaltatta és további információkat kért Vitézy Dávidtól, a BKK vezérigazgatójától. A főpolgármester vizsgálatot indít, hogy a dokumentum hogyan került ki a sajtóba az ellenőrzés teljes körű befejezése előtt, közölte a főváros.

Az Index vasárnap arról írt, hogy a Fidesz fővárosi frakciója előtt kellett magyarázkodnia Tarlósnak amiatt, hogy el akarta elmozdítani a posztjáról Vitézyt. A főpolgármester azt mondta: jó ötletnek tűnt a szakmai és a vezetői pozíciók ideiglenes szétválasztása. Vitézy végül maradhatott a posztján.

Az Origo kedden azt írta, szabálytalan tankolásokról és vacsoraszámlákról, illetve kockázatos szerződésekről is szól az a belső jelentés, amelyet a fővárosi önkormányzat ellenőrei készítettek a BKK átvilágításakor. A jelentés szerint a társaság tavaly többször is indokolatlanul kért jogi tanácsokat ügyvédi irodáktól, hiányosan töltötték ki az üzemanyag-vásárlásokhoz szükséges bizonylatokat, továbbá az ellenőrök találtak egy aláírás nélküli, 34 ezer forintos éttermi számlát is.

Németh Zoltán, a fővárosi közgyűlés költségvetési bizottságának Fidesz–KDNP-s elnöke az MTI-nek azt mondta: ha valóban a sajtóban megjelent megállapításokat tartalmazza BKK belső ellenőrzéséről szóló jelentés, akkor a főváros egyik legszabályosabban működő társaságáról van szó. Szerinte hasonló észrevételeket, javaslatokat szinte valamennyi belső ellenőrzési jelentés tartalmaz. Hozzátetet: a dokumentumról a sajtóból értesült, a bizottsághoz egyelőre nem jutott el az anyag.

Frissítés:

A nepszava.hu közzétette az egész jelentést, ide kattintva kedvére böngészgetheti.