Tarlós: Tőlem ne féltse senki a Római-partot

2016.04.22. 09:54

Újra beszélt a Római-part ügyéről az ATV Start reggeli műsorában Tarlós István főpolgármester. A Népszabadság múlt szombaton írta, hogy a mobilgát-beruházás miatt ezernél is több fát vágnak ki.

Tarlós most megismételte az ígéretét: szebb, használhatóbb lesz a Római-part. "Tökéletes partrendezés lesz, természetközeli állapotok lesznek" - mondta az MTI összefoglalója szerint. Szerinte a végleges nyomvonalat a vízügyi hatóság fogja eldönteni, de a nánási nyomvonal aggályos amiatt, hogy ott ugyan kevesebb, de jóval nagyobb fát kellene kivágni, és drágább is lenne.

"Tőlem ne féltse senki a Római partot, én ott nőttem fel" - jelentette ki Tarlós. Azt mondta: emlékszik még az 1952-es árvízre, az 1965-ös árvíznél pedig saját kezűleg is segédkezett a helyszínen, amelyet úgy ismer, "mint a tenyerét".

A műsorban megint szó volt a 3-as metróvonal felújításáról is. Tarlós szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékes helyettes-államtitkára a napokban aláírja a támogatói döntést, ami jogi értelemben is felhatalmazza a fővárost arra, hogy a kiviteli tendert elindíthassa. A kiviteli tervek pedig időre elkészülnek, tette hozzá. Szerinte a sajtóinformációkkal ellentétben még az idén elkezdik a felújítást.