Pittyeg, fújtat, szuszog, dübörög, aztán csak elindul az új metró

2017.03.30. 23:26 Módosítva: 2017.03.30. 23:46

Igencsak nehézkesen volt képes elindulni a felújított 3-as metró egyik új szerelvénye a Kökiről, látható a Metróért Egyesület Facebook-oldalára feltöltött videón.

A megállóban álló szerelvény ajtajai már zárva. A gép kattog, pittyeg, de nem történik semmi. Közben láthatjuk, hogy a metróvezető motoz a műszerfalon, de a gép csak nem indul el.

Ezután szuszogás hallatszik. Ezt a hangot is a jármű adja ki.

Újabb kapcsolgatás, aztán furcsa dübörgés, fémes hangok.

A metróvezető széttárja a kezét.

A gép erre azt mondja, hogy hif-hif.

A metróvezető előre-hátra húz egy botkormányt a műszerfalon. Semmi. 

Kicsit löködi. Újabb hangok: sűűű-sűűűű. 

És a metró elindul. 

A 3-as metróvonalon futó 222 régi kocsit a gyártó, az orosz Metrovagonmas újítja fel 69 milliárd forintért. Az első felújított szerelvény március 20-án állt forgalomba. A kocsik azóta többször leálltak, különböző hibák történtek. A rendszer ajtóhibát jelzett, aztán nem is állt forgalomba az új szerelvény, utána szofverfrissítésre volt szükség, március 24-én pedig minden ok nélkül satufékezett az új metró.

Tarlós István főpolgármester azt mondta: ezek csak gyermekbetegségek. H a egy ekkora rendszer ilyen nagy mértékű felújításon esik át, akkor a kezdeti időszakokban előfordul ilyesmi. Tarlós suzerint  akkor van baj, ha ilyenek még egy hónap múlva is jelentkeznek.