Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Az Astoriánál lesz a Fidesz 23-i nagygyűlése

2006.10.17. 14:42
Nem politikai nagygyűlést, hanem 1956-ról való megemlékezést tart a Fidesz október 23-án az Astoriánál. Szombaton az országos választmány ülésezik.

A Fidesz az Astoriánál délután négy órától tartja október 23-i rendezvényét, jelentette be Szijjártó Péter szóvivő kedden.

Szijjártó Péter elismételte, hogy ahol a miniszterelnök beszédet mond, ott nem jelennek meg, ahol viszont az államfő szónokol, ott mindenképp részt vesznek a programokon.

A Keletiig is állhatnak

A szóvivő szerint az Astoriánál rendezendő program nem politikai nagygyűlés, hanem 56-ról való megemlékezés lesz. Szijjártó szerint nincsenek politikai okai a helyszínválasztásnak, inkább rendezvényszervezési okokból döntöttek az Astoria mellett, hiszen onnan akár a Keleti pályaudvarig is állhat a tömeg.

Arról, hogy Orbán Viktoron kívül ki szólal fel, a szóvivő még nem árult el részleteket. Azt, hogy a Kossuth téren meddig marad a Fidesz, ma vagy holnap ismertetik a téren megjelentekkel. A hogyan továbbról október 23-án beszél majd Orbán Viktor A Fidesz elnöksége arról is határozott, hogy szombatra összehívja a párt országos választmányát, ahol Orbán Viktor Fidesz-elnök fogja értékelni a helyzetet. A tanácskozásnak egyetlen napirendi pontja a helyzetértékelés lesz.

Akarják még a tanácsot

A Fidesz szóvivője elmondta azt is, hogy ha lezárulnak a megyei közgyűlések és megyei jogú városok önkormányzatainak alakuló ülései, mindenképpen létrehozzák azt a konzultációs testületet, amit az önkormányzati kampányban jelentettek be. Ez a tanács költségvetési és fejlesztési kérdésekben vétójogot gyakorolhatna szerintük.

Beszámolt arról, hogy az Igen, Magyarország! chartát már csaknem valamennyi helyi fideszes képviselő aláírta, és a Jó reggelt, Magyarország! politikai kezdeményezés értékelése még nem zajlott le, de erre már nem gyűjtenek aláírásokat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.